5+1 ροφήματα αντί του καφέ: Σας χαρίζουν ενέργεια, διάθεση & είναι υγιεινά

 Ηρθε η ώρα να αναζητήσεις μια νέα εναλλακτική λύση...

Είστε από τους ανθρώπους που θέλετε να κόψετε τον καφέ; Ξέρατε πως υπάρχουν εναλλακτικές ιδέες για να μπορέσει το σώμα και το μυαλό να λειτουργήσει μετά τον ύπνο χωρίς την καφεΐνη; 

Eάν πάλι δεν σας αρέσει καθόλου, τότε μπορίτε άνετα να τον αντικαταστήσετε με ροφήματα τα οποία θα σας δώσουν ενέργεια, διάθεση, ενώ ταυτόχρονα, κάνουν καλό στην υγεία σας.

Πάμε να τα δούμε

1. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικές ουσίες). Τα αντιοξειδωτικά είναι φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελευθέρων ριζών οξυγόνου, οι οποίες προκαλούν ασθένειες, όπως ο καρκίνος και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με αναψυκτικό, εστιατόριο, εσωτερικοί χώροι Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/ NIKOLAY OSMACHKO

2. Ρόφημα μέντας

Η μέντα φαίνεται να χαλαρώνει το πεπτικό σύστημα, προάγοντας τη συνολική πέψη. Το τσάι μέντας μπορεί επίσης να βοηθήσει να καταπραΰνει τις στομαχικές διαταραχές, να μειώσει τη ναυτία και να διευκολύνει το φούσκωμα μετά από ένα πολύ μεγάλο γεύμα.

3. Tσάι Μάτσα

Το talk of the town της εποχής.  Ηρεμεί και βοηθά στην συγκέντρωση, ενώ παράλληλα τόνωνει. Ενισχύει τον μεταβολισμό, δηλαδή την ικανότητα του σώματος να κάψει λίπος και να χάσει βάρος.

Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με copy space, flatlay, matcha Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels

4. Ρόφημα γλυκόριζας

Η ρίζα γλυκόριζας περιέχει γλυκυρριζίνη, η οποία έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν στην καταπράυνση του πονόλαιμου. Διαθέτει, επίσης, φυσικές αντιικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες που είναι εξαιρετικές στην αντιμετώπιση του πόνου και του ερεθισμού, όπως επίσης και στην μείωση της παραγωγής φλέγματος και βλέννας στο λαιμό και τους πνεύμονες.

Το ρόφημα αυτό αποτελεί ένα αποτελεσματικό τονωτικό για κάθε ώρα της ημέρας.

 

5. Καφές από χαρούπι (Carob coffee)

Άλλη μια εναλλακτική λύση για εσένα που θέλεις να περιορίσεις ή να κόψεις την καφεΐνη, από τη διατροφή σου. Έχει φυσική, γλυκιά γεύση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά, για να τον απολαύσεις. Ο καφές χαρουπιού, είναι επίσης καλός για πεπτικά προβλήματα, ενώ ταυτόχρονα ρυθμίζει το μεταβολισμό αυξάνοντας την εντερική χλωρίδα.Δωρεάν στοκ φωτογραφιών με coffee, coffee time, cold Φωτογραφία από στοκ φωτογραφιών

Pexels/Spyros Asimakopoulos

6.  Γάλα κουρκουμά

Ο κουρκουμάς κατέχει διακεκριμένη θέση στην ινδική ιατρική παράδοση, την Αγιουβέρδα, και θεωρείται μια πλούσια τροφή με πολλές ιδιότητες που καθαρίζουν τον οργανισμό από πεπτικές ανωμαλίες, πυρετό, φλεγμονές & αρθρίτιδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ