Ηράκλειο Κρήτης: Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του "Βενιζέλειου-Πανάνειου" - Η εντολή Χρυσοχοΐδη μια μέρα μετά την επίσκεψή του

Σημαντικά προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά της η Διοίκηση του Γ.Ν Ηρακλείου «Βενιζέλειο – Πανάνειο» και συγκεκριμένα ο Διοικητής και η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Τερζάκη και την Ελευθερία Κωστάκη.

Χρέη Διοικητή αναλαμβάνει, αυτοδικαίως ως ο πιο παλιός στην βαθμίδα, ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χάρης Λυδάκης.

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύονται από τα καθήκοντά τους ο Διοικητής και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο- Πανάνειο» (ΓΝΒΠ)». Αυτό γνωστοποίησε σήμερα Τρίτη (17/10) το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, μία ημέρα μετά από την επίσκεψη του υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην 7η ΥΠΕ, τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με τους εκπροσώπους των γιατρών και των νοσηλευτών, αλλά και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια, με αφορμή την επεικέιμενη κατάρρευση του ιστορικού νοσοκομείου της Κρήτης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί εν γένει.

Η καρατόμηση του διοικητή και της αναπληρώτριας διοικήτριας του Βενιζελείου νοσοκομείου έρχεται λίγες ώρες μετά από την αναχώρηση του υπουργού από το νησί, ο οποίος εμφανώς δυσαρεστημένος από την εικόνα που αντίκρυσε, αλλά και τη στάση αμφοτέρων διοικητικών απέναντί του, αποφάσισε να τους παύσει από τα καθήκοντά τους 2,5 μηνες πριν από τη λήξη της θητείας τους. Υπενθυμίζεται πως η νέα παράταση στη θητεία για τους Διοικητές Νοσοκομείων εκπνέει στις 31 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι χθες Δευτέρα 16/10 ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το «Βενιζέλειο- Πανάνειο» και ανακοίνωσε δέσμη εκτάκτων μέτρων για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των χειρουργείων.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ως πρώτο μέτρο την άμεση ενίσχυση του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου με έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να εκτελούνται χωρίς καθυστέρηση τα χειρουργεία που πρέπει να γίνουν στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο. Ειδικότερα, ιδιώτες αναισθησιολόγοι θα ενταχθούν στο δυναμικό του Νοσοκομείου, για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για την πρόσληψη με fast track διαδικασίες ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ώστε όπου υπάρχει θέμα ενίσχυσης με ιατρικό προσωπικό, άμεσα θα προκηρυχθούν θέσεις για να καλυφθούν τα κενά και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους.

Παρά τις δεσμεύσεις και τις ανακοινώσεις, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου και πορεία 4 χλμ., η οποία θα διασχίσει κάθετα ολόκληρη την πόλη και θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ