Προσοχή - Σκληρές εικόνες & βίντεο από τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο στη Γάζα - 1.000 νεκροί & εκατοντάδες τραυματίες

Η πιο αιματηρή επίθεση από το 2008

Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς παίρνει επικίνδυνη τροπή μετά τον αιματηρό βομβαρδισμό νοσοκομείου στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία γυναίκες και παιδιά.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν εκατοντάδες διαμελισμένες σορούς να κείτονται στο προαύλιο του νοσοκομείου. Οι Παλαιστινιακές Αρχές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη μπορεί να φτάσει τους 1.000 και προσθέτουν πως είναι η πιο αιματηρή επίθεση του Ισραηλινού στρατού από το 2008.

 

 

Ο Μαχμούντ Αμπάς κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος και έκανε λόγο για «γενοκτονία» και «άνευ προηγουμένου σφαγή». Από τη πλευρά της η Χαμάς έκανε επίσης λόγο για γενοκτονία.

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί καταδίκασε σήμερα τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του νοσοκομείου, κρίνοντας πως «οι φλόγες των αμερικανοϊσραηλινών βομβών» σύντομα πρόκειται «να καταβροχθίσουν» το Ισραήλ.

 

 

Μπαλάκι ευθυνών για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου
Ένας διπλωματικός πόλεμος ξεκίνησε μετά την δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος, μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ, με τις δύο πλευρές να «πετούν το μπαλάκι των ευθυνών» για το ποιος ευθύνεται για την επίθεση. Η Χαμάς έκανε λόγο για κτηνωδία ενώ το Ισραήλ μίλησε για αστοχία πυραύλου από την Ισλαμική Τζιχάντ, η οποία τελικά προκάλεσε την τραγωδία.

 

 

 

 

Το Ισραήλ ισχυρίζεται πως το πλήγμα στο νοσοκομείο αποτελεί αποτυχημένη εκτόξευση πυραύλου της Ισλαμικής Τζιχάντ. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «βάρβαροι τρομοκράτες» στη Γάζα βομβάρδισαν το νοσοκομείο al-Alhi και ότι δεν ευθύνεται ο στρατός του Ισραήλ ενώ σε ανάρτησή του στο Twitter ο IDF γράφει «μετά από ανάλυση των επιχειρησιακών συστημάτων του Ισραηλινού Στρατού, μπαράζ ρουκετών, που εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ, πέρασε στην περιοχή του νοσοκομείου και χτυπήθηκε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ