Το love story της ημέρας! Ο Kumar επι 4 μήνες ήταν πάνω στο ποδήλατο για να συναντήσει την Charlotte στην Ινδία (φωτό)

Πως κατέληξαν μαζί

Μία πολύ γλυκιά ιστορία αγάπης που μας κάνει να ξεχνιόμαστε από όλα τα άσχημα της καθημερινότητας...

Ο Ινδός καλλιτέχνης Pradyumna Kumar Mahanandia ερωτεύτηκε τη Σουηδέζα Charlotte και αυτή είναι η ιστορία τους.

Ο Pradyumna Kumar Mahanandia ήταν ένας μικρός αλλά λαμπρός καλλιτέχνης στην Ινδία. Eνώ σπούδαζε στο Delhi College of Art, έγινε διάσημος στην προσωπογραφία σχεδιάζοντας το πορτρέτο της Indira Gandhi. Ζήτησε άδεια από τις αρχές για να κάθεται κάτω από το ιερό σιντριβάνι στο Connaught Place και να ζωγραφίζει πορτρέτα. Εκεί συνάντησε τη Charlotte Von Schedvin στις 17 Δεκεμβρίου 1975.

Το έργο του έφτασε μέχρι τη Σουηδία, όπου ζούσε μια 19χρονη φοιτήτρια, η Charlotte Von Schedvin. Το 1975, εκείνη οδήγησε για 22 ημέρες με ένα βαν για να πάει να δει τα έργα του στην Ινδία και να τον πείσει να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο της. Αυτό το πορτρέτο άλλαξε τη ζωή τους.

Καθώς εκείνος ζωγράφιζε, κυριεύτηκε από την ομορφιά της και οι δυο τους ερωτεύτηκαν. Σύντομα παντρεύτηκαν, αλλά η Charlotte έπρεπε να επιστρέψει μέχρι τη Σουηδία και ο Pradyumna δεν μπόρεσε να πάει μαζί της. Αφού έφυγε, οι δυο τους διατηρούσαν επαφή μέσω αλληλογραφίας.

Τον Ιανουάριο του 1977, αποφάσισε να πουλήσει όλα τα υπάρχοντά του, να αγοράσει ένα ποδήλατο και να πάει με αυτό από την Ινδία στη Σουηδία για να ξανασμίξει με τη γυναίκα των ονείρων του. Η διαδρομή με το ποδήλατο του πήρε 4 μήνες και 3 εβδομάδες, ενώ πέρασε μέσα από 8 διαφορετικές χώρες. Έκανε καθημερινά περίπου 70 χιλιόμετρα με το ποδήλατο. Τελικά ξαναβρέθηκε με την αγάπη του στη Σουηδία, όπου απέκτησαν παιδιά και συνέχισαν να ζουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί.

Η γνωριμία τους

Η Charlotte Von Schedvin είχε επισκεφθεί την Ινδία ως τουρίστρια όταν εντόπισε τον κ. Mahanandia στην περιοχή Connaught Place του Δελχί.

Είχε γίνει γνωστός ως σκιτσογράφος και είχε καλή φήμη στον τοπικό Τύπο. Ενδιαφερόμενη από τον ισχυρισμό του ότι «κάνει ένα πορτρέτο σε 10 λεπτά», αποφάσισε να το δοκιμάσει. Όμως δεν εντυπωσιάστηκε με το αποτέλεσμα και αποφάσισε να επιστρέψει την επόμενη μέρα. Η επόμενη μέρα, δυστυχώς, δεν αποδείχθηκε καλύτερη.

Προς υπεράσπισή του, ο Mahanandia της είπε ότι τον απασχολούσε μια πρόβλεψη που είχε κάνει η μητέρα του πριν από αρκετά χρόνια.

Ως μαθητής που μεγάλωνε σε ένα χωριό στην ανατολική ινδική πολιτεία της Ορίσα, αντιμετώπιζε συχνά διακρίσεις από μαθητές της ανώτερης κάστας επειδή ήταν Νταλίτ - που θεωρούνταν στο κατώτατο σημείο της ιεραρχίας της κάστας της Ινδίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ