Olivia Buckingham: Η στυλίστρια που "έκαψε" την κιτς γκαρνταρόμπα της πριγκίπισσας Βεατρίκης - Την έκανε κομψή & stylish (φωτό)

Άλλαξε εντελώς!

Επιτέλους! Ανακαλύψαμε ποια κρύβετε πίσω από τις στυλιστικές επιλογές της πριγκίπισσας Βεατρίκης.

Να πούμε βέβαια, ότι τόσο η Βεατρίκη, όσο και η αδερφή της Ευγενία δεν διακρίνονταν για το στυλ τους και το γούστο τους στη μόδα.

Ωστόσο, αυτό άλλαξε από τότε που η ήρθε στη ζωή της, η Olivia Buckingham.

Η 40χρονη σπούδασε στην Ευρώπη, πρώτα στο Heathfield School, ένα οικοτροφείο στο Ascot, μετά σπούδασε φωτογραφία στο London School of Fine Arts, με ειδίκευση στο πορτραίτο και το τοπίο.

«Αυτές οι δεξιότητες με βοηθούν στην τρέχουσα δουλειά μου ως στυλίστρια μόδας», εξήγησε σε συνέντευξή της στο Tatler Asia , «επειδή καταλαβαίνω τι θέλει ένας φωτογράφος και μπορώ να δω διαφορετικές προοπτικές».

Για περίπου δέκα χρόνια, εργάστηκε στην ασιατική έκδοση του περιοδικού Tatler , βοηθώντας τον αρχισυντάκτη.

Διαβάστε ακόμη: Στέψη Βασιλιά Καρόλου: Οι εμφανίσεις της Πριγκίπισσας Ευγενίας & της αδερφής της - Σκούρο μπλε για την εγκυμονούσα, απίθανο ροζ για την Βεατρίκη

Θα είναι μια αποκάλυψη για εκείνη: «Μου άνοιξε τα μάτια στον κόσμο της μόδας. Τίποτα δεν μου είχε κολλήσει μέχρι τότε, αλλά στάθηκα στα πόδια μου και ξαφνικά, το παζλ ήταν στημένο. Θα μπορούσα να είχα συνεργαστεί με φωτογράφους , έχοντας σπουδάσει φωτογραφία, αλλά αντί να είμαι πίσω από τον φακό, μάζευα τα δείγματα, έκανα τα looks και τους συμβούλευα για τις τάσεις».


instagram @oliviabuckingham

Ταυτόχρονα, άρχισε να καθοδηγεί τις ενδυματολογικές επιλογές πλούσιων πελατών, ως σύμβουλος, όπως η Victoria Tang, η Tina Leung, ο Feiping Chang και η Antonia Li  αλλά και για τις αδελφές Delevingne τις οποίες γνωρίζει από την παιδική ηλικία.

Από το 2019, η Olivia Buckingham, πίσω στη Βρετανία, θα δημιουργήσει μια υπηρεσία styling, που συνδέεται με μια άλλη σπουδαία ειδική, τη Lady Emily Compton και φέρει επωνυμία "Emily & Olivia".

Λανσάρει επίσης, σε συνεργασία με τον κοσμηματοπώλη Pragnell, την περιορισμένης έκδοσης συλλογή σύγχρονων κοσμημάτων «RockChic».

"Μην περιπλέκετε υπερβολικά το ντύσιμο σας"

Αυτή ήταν η συμβουλή που "έσωσε" την πριγκίπισσα Βεατρίκη.

Η Olivia κατάφερε να μεταμορφώσει πλήρως αυτή την εμφάνιση, κάνοντάς την πιο εκλεπτυσμένη και κολακεύοντας τη σιλουέτα της royal πελάτiσσας της, χωρίς να της επιβάλλει τις απόψεις της:


instagram @oliviabuckingham

"Δεν θέλω να είμαι μονόπλευρη" διευκρινίζει. «Αυτό που μου αρέσει είναι να καλλιεργώ τη δημιουργική ελευθερία, μετά συναντιόμαστε στη μέση και δημιουργούμε μια μαγική εμφάνιση».

Προκειμένου να συμβιβάσει έναν συγκεκριμένο κλασικισμό με μια πινελιά βρετανικής εκκεντρικότητας, η Olivia σύστησε τη Βεατρίκη σε μια σειρά πρωτότυπων δημιουργών, όπως The Vampire's Wife, Self Portrait, Mary Katrantzou, Needle & Thread, Monique Lhuillier και Emilia Wickstead, καθώς και στον Manolo Blahnik και Chopard για αξεσουάρ.

Για κάθε συγκεκριμένη εκδήλωση, το δίδυμο επιλέγει το σωστό στυλ, μέχρι τις πιο μικρές λεπτομέρειες όπως κοσμήματα και παπούτσια. Ο στόχος είναι η πριγκίπισσα να νιώθει «αυτόνομη και σίγουρη».

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Ευγενία και Βεατρίκη - Με υπέροχα looks και οι δύο αδερφές στα Vogue World 2023 - Με σατέν σμαραγδί φόρεμα η μία, με μαύρο floral η άλλη (φωτό)

Ένα επιτυχημένο στοίχημα, σίγουρα!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ