Ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη για το ΕΚΑΒ: "Είναι σκληρό το επάγγελμα. Το γνωρίζω γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης σε ελικόπτερο"

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ στη συμπρωτεύουσα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί ανέφερε ότι είναι αναγκαίες οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μερικά ακόμα μέτρα.

Ο κ. Κασσελάκης άκουσε με προσοχή τι του είπαν οι διασώστες, οι οποία θεωρούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι πάνω από τα 50 έτη. Επιπλέον, τόνισαν ότι πρέπει το επάγγελμα να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικά: «είναι σκληρό το επάγγελμα, χρειάζεται και νέους στο σώμα και χαλύβδινη ψυχή για να ανταπεξέλθουν σε όλα αυτά τα φρικτά που συναντούν πολλές φορές, όσον αφορά την ανθρώπινη τραγωδία».

«Το γνωρίζω γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης σε ελικόπτερο».

«Η κακιά στιγμή δεν έχει ονοματεπώνυμο και δεσμεύτηκε πως τα αιτήματα τους θα συζητηθούν στο συνέδριο του κόμματος.

«Το άκουσα και από εσάς ότι το κύριο πρόβλημα είναι ο ανθρώπινος παράγοντας και μετέπειτα ο εξοπλισμός. Δεν γίνεται να είμαστε κοινωνία που έχει σπαταλήσει τόσα χρήματα σε μεγάλα έργα και που έχουμε τόσα πακέτα στήριξης από Ευρώπη και να μένει η υγεία στη μοίρα της» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Eurokinissi

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης - Έφη Αχτσιόγλου: Καρέ καρέ το κινέζικο φιλί τους - Μετά το εγκάρδιο & τέλος το σταυρωτό (φωτό - βίντεο)

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 1000 διασώστες στο ΕΚΑΒ αντί να έχουμε φαντάρους και πυροσβέστες μέσα. Η προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή. Η κακιά στιγμή χρειάζεται ένα ΕΚΑΒ που δουλεύει αποτελεσματικά. Αυτό αρχίζει από τις προσλήψεις.»

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δεν είναι δυνατόν η Θεσσαλονίκη να μην έχει βάσει για αεροδιακομιδές. Πώς θα πετύχουμε αποκέντρωση αν δεν Έβρου ζούμε την άμεση βοήθεια στη συμπρωτεύουσα;».

«Δεν είναι δυνατόν κάποιος που σώζει ζωές να μην μπορεί να ζήσει τη δική του. Πρέπει οι ήρωες της κοινωνίας, εσείς, κρατάτε την κοινωνία συμπαγή και πρέπει να αμείβεστε για αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα».

«Στο συνέδριο μας θα επεξεργαστούμε αυτές τις θέσεις και από μεριάς μου όσο πιο λεπτομερείς είναι τόσο το καλύτερο. Όταν έρθει η ευκαιρία να μας ψηφίστε να ξέρετε τι να περιμένετε».

Eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ