Αντζελίνα Τζολί: Παίρνει θέση για τον πόλεμο στο Ισραήλ - "Πράξη τρομοκρατίας με αθώα θύματα - Προσεύχομαι για τις οικογένειες & τα παιδιά" (φωτό)

Δείτε τη μακροσκελή ανάρτηση της στο instagram

Τη δική της άποψη για τον πόλεμο στο Ισραήλ εξέφρασε η Αντζελίνα Τζολί.

Η σταρ του Χόλιγουντ έκανε μία μακροσκελής ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram γράφοτνας τα εξής: 

«Όπως εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, πέρασα τις τελευταίες εβδομάδες άρρωστη και θυμωμένη με την τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ, τον θάνατο τόσων αθώων πολιτών και αναρωτιόμουν πώς να βοηθήσω καλύτερα. 

Προσεύχομαι κι εγώ για την άμεση, ασφαλή επιστροφή κάθε ομήρου και για τις οικογένειες που κουβαλούν τον αδιανόητο πόνο της δολοφονίας ενός αγαπημένου τους προσώπου. Πάνω απ' όλα, για τα παιδιά που δολοφονήθηκαν και για τα πολλά παιδιά που τώρα μένουν ορφανά».

Και συνέχισε: «Αυτό που συνέβη στο Ισραήλ είναι μια πράξη τρομοκρατίας. Αλλά αυτό δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αθώες ζωές που χάθηκαν με τον βομβαρδισμό ενός άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο οποίος δεν έχει πουθενά να πάει, δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό, δεν έχει δυνατότητα εκκένωσης, ούτε καν το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να διασχίσει τα σύνορα για να αναζητήσει καταφύγιο».

Διαβάστε ακόμη: Οου μόλις είδαμε τη νέα σειρά με υπέροχα ρούχα & υπογραφή της Angelina Jolie - Αυτό το slip dress to die for!

Για 20 χρόνια, η Τζολί εργάστηκε με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, κάνοντας εκστρατεία υπέρ των βίαια εκτοπισμένων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Για πρώτη φορά εντάχθηκε το 2001 ως πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και στη συνέχεια, το 2012, έγινε ειδική απεσταλμένη. Πέρυσι, παραιτήθηκε από τον ρόλο της στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, λέγοντας τότε ότι ήθελε να ασχοληθεί με ένα ευρύτερο σύνολο ανθρωπιστικών θεμάτων. 

«Η προσοχή μου επικεντρώνεται στους ανθρώπους που εκτοπίζονται από τη βία σε οποιοδήποτε πλαίσιο», αναφέρεται στη δήλωση της Τζολί. «Η Γάζα έχει πληθυσμό άνω των 2 εκατομμυρίων ανθρώπων (οι μισοί εκ των οποίων είναι παιδιά), οι οποίοι ζουν υπό αυστηρό αποκλεισμό εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες». 

Διαβάστε ακόμη: Στην Ελλάδα οι Μάντοξ & Παξ Πιτ: Οι δυο γιοι της Αντζελίνα Τζολί φωτογραφήθηκαν με ντόπιους - Ο ρόλος τους στην ταινία "Maria"

Η ίδια πρόσθεσε: «Η άρνηση παροχής βοήθειας, καυσίμων και νερού τιμωρεί συλλογικά έναν λαό. Η ανθρωπότητα απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός. Οι ζωές των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών - και οι ζωές όλων των ανθρώπων παγκοσμίως - έχουν εξίσου μεγάλη σημασία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ