Δείτε το βίντεο: Ισραηλινή στρατιώτης ξανασυναντάει τη γιαγιά της και βάζουν μαζί τα κλάματα - Ήταν όμηρος της Χαμάς από τις 7 Οκτωβρίου

Συγκινητική στιγμή...

Η Ori Megidish, μια Ισραηλινή στρατιώτης, συναντά τη γιαγιά της, μετά την απελευθέρωσή της από τη Χαμάς.

Η Όρι κρατείτο όμηρος από τις 7 Οκτωβρίου. Το βίντεο της συνάντησης γιαγιάς και εγγονής συγκλονίζει.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν στο CNN, ότι είναι η πρώτη επιτυχής απελευθέρωση ομήρου μετά την επιδρομή της μαχητικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου.

Η Megidish ήταν μεταξύ των 200 ομήρων που κρατούσε η Χαμάς και "διασώθηκε ενεργά" σε μια κοινή επιχείρηση μεταξύ των IDF και της Ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας (ISA) που είναι επίσης γνωστή ως Shin Bet.

Με το Ισραήλ να κηρύσσει μια "νέα φάση πολέμου" καθώς ξεκίνησε χερσαίες επιχειρήσεις την περασμένη Παρασκευή, ο Conricus δήλωσε ότι "βάσει πληροφοριών" οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις μπήκαν στη βόρεια Γάζα γνωρίζοντας πού βρισκόταν και τη διέσωσαν.

"Ήταν όντως μια ειδική επιχείρηση που ήταν στοχευμένη στο να την βγάλει συγκεκριμένα έξω", είπε.

"Ήταν εκεί για μια δουλειά", ανέφερε ο Conricus.

Η Megidish μοιράστηκε επίσης πληροφορίες σχετικά με την αιχμαλωσία της με αξιωματικούς των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες "μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το μέλλον".

"Είμαστε οπωσδήποτε αποφασισμένοι να πάρουμε όλους τους 238 ομήρους μας που κρατούνται σήμερα από τη Χαμάς στη Γάζα, όλους, για να τους πάμε σπίτι τους".

Η χαρά της οικογένειάς της όταν την είδε ζωντανή και καλά στην υγεία της, δεν περιγράφεται!

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ