Οι γονείς της Έμμας αγκαλιά με τη λήπτρια του νεφρού της κόρης τους - Τι κατέθεσε στο δικαστήριο ο πατέρας της 21χρονης που πέθανε σε τροχαίο

Συγκίνηση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρέθηκαν οι γονείς της Εμμανουέλας, της άτυχης 21χρονης που έχασε πέρυσι τη ζωή της σε τροχαίο.

Η μητέρα της αγκάλιασε τη λήπτρια που έλαβε το νεφρό της κόρης της, μετά την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της, όπως αναφέρει το thesstoday.gr.

«Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πολύ συγκινημένη», δήλωσε η Μαρούλα Χωραφά, 52χρονη γυναίκα που επί 10 χρόνια έκανε αιμοκάθαρση, μέχρι την ημέρα που έλαβε το νεφρό της Εμμανουέλας.

Η μητέρα της φοιτήτριας, Κέλλυ Καμπάκη, σημείωσε:

«Χθες όλη μέρα έκλαιγα, σήμερα χαμογελάω. Αυτή η γυναίκα έχει ένα κομμάτι της Εμμανουέλας μου. Και το πιο σημαντικό είναι πως είναι καλά. Όταν πήραμε την απόφαση για τη δωρεά οργάνων δεν ξέραμε τίποτα. Δεν γνωρίζαμε τι σημαίνει ούτε πώς θα νιώσουμε».

«Ήταν αυτό που μας είχε πει το παιδί μας, η επιθυμία της πραγματικότητα. Αλλά τώρα εκ των υστέρων βλέπουμε ότι είναι μια πολύ μεγάλη κίνηση».

 

 

Ο πατέρας της 21χρονης Εμμας κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για το θάνατο της φοιτήτριας που έχασε τη ζωή της τον Νοέμβριο του 2022, όταν ο 27χρονος οδηγός του αυτοκινήτου την παρέσυρε με το όχημά του και την εγκατέλειψε στην Καμάρα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

«Πρέπει να τιμωρηθεί για το κακό που έχει κάνει, αυστηρά και παραδειγματικά για τους άλλους οδηγούς. Ο δρόμος δεν είναι πίστα, δε βγαίνεις έξω και θερίζεις», είπε ο πατέρας της Έμμας..



Ο κ. Χαράλαμπος Καριωτάκης, περιέγραψε στο δικαστήριο τη στιγμή που ενημερώθηκε για τον σοβαρό τραυματισμό της κόρης του.



«Λίγα λεπτά μετά το μοιραίο χτυπά τηλέφωνο, τέσσερις φορές, μέσα στη νύχτα. Σηκώθηκα και είδα κλήση από το κινητό της Εμμανουέλας. Η κόρη μου είχε φτάσει Θεσσαλονίκη από την Κρήτη λίγη ώρα πριν το μοιραίο. Είχε μια σκυλίτσα και την είχαν οι φίλες της σε κτηνιατρική και κατεβαίνοντας πήγε να την δει, έστειλε βιντεακι στη μαμά της να δει ότι είναι καλά, μας έστειλε ότι ήθελε να κάνει έκπληξη σε μια κολλητή της φίλη που είχε γενέθλια, της έστειλε μήνυμα "έρχομαι" και μετά πέρασε την οδό Εγνατία...».

Διαβάστε επίσης: «Όποια κι αν είναι η ποινή, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»: Συγκλονίζει η μητέρα της 21χρονη Έμμας - Ένας χρόνος μετά το μοιραίο τροχαίο

«Όταν ενημερώθηκα δεν ήξερα τίποτα, ξημερώματα πήραμε το πρώτο αεροπλάνο, γνωρίζαμε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Κάνεις μας όμως δε περίμενε κάτι τέτοιο. Δε ξέραμε τι έχει συμβεί. Πήγαμε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με μάρτυρες να καταλάβω τι είχε γίνει. Η κόρη μου γνώριζε από κυκλοφοριακή αγωγή, πάντα ήμουν αυστηρός, λόγω επαγγέλματος».

«Πιστεύω ότι σίγουρα δε μπορούσε να αντιληφθεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου του "καθάρματος" γιατί ήταν μακριά. Σίγουρα θα άκουσε τον θόρυβο που άκουσαν και οι άλλοι από την ταχύτητα που είχε, πίστεψε ότι προλαβαίνει, δε μπορούσε να φανταστεί ότι θα τη χτυπήσει στο άλλο ρεύμα. Ήταν στο αντίθετο ρεύμα, κοντά στο πεζοδρόμιο όταν τη χτύπησε και προφανώς την πέταξε» σημείωσε.



Μετά τη κατάθεση του πατέρα της 21χρονης η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί στις 29 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ