Πρώτη νίκη του Πρίγκιπα Χάρι κατά της Daily Mail - Οι κατάφορες παραβιάσεις της ιδιωτικής του ζωής, οι "κοριοί" στο τηλέφωνο

Ο Πρίγκιπας Χάρι εναντίον της Daily Mail!

Το δικαστήριο δικαιώνει τον Πρίγκιπα Χάρι έναντι της Daily Mail! 

Ο Δούκας του Σάσεξ είχε προσφύγει δικαστικώς κατά των Associated Newspapers για παραβίαση της προσωπικής του ζωής. Αρχικά, οι κδότες των Daily Mail και Mail on Sunday υποστήριξαν ότι οι ισχυρισμοί για παράνομη απόκτηση πληροφοριών ήταν εκπρόθεσμες, σε μια προσπάθεια να μην πάρει έκταση το θέμα.

Ο δικαστής, όμως, είχε άλλη γνώμη. Η υπόθεση συνεχίσε να ερευνάται. 

Να σημειωθεί ότι ο γνωστός όμιλος εφημερίδων αντιμετωπίζει πολλαπλές αξιώσεις για «κατάφωρες παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής».

Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν κινηθεί δικαστικά είναι και οι σερ Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ, Σάντι Φροστ σερ Σάιμον Χιους και η βαρόνη Ντορίν Λόρενς.

Κατηγορούν την Daily Mail για «κοριούς» σε αυτοκίνητα, ακρόαση τηλεφωνικών κλήσεων και ανέντιμη απόκτηση ιατρικών και οικονομικών πληροφοριών.

«Κάθε ενάγων έχει μια πραγματική προοπτική να αποδείξει ότι η Associated, ή αυτοί για τους οποίους η Associated είναι υπεύθυνη, απέκρυψαν από αυτόν/της τα σχετικά γεγονότα βάσει των οποίων θα μπορούσε να είχε προβληθεί αξιόλογος ισχυρισμός για παράνομη συλλογή πληροφοριών", έγραψε ο δικαστής στην απόφασή του.

Ο Πρίγκιπας Χάρι είναι ο πρώτος royal που προσφεύγει στο δικαστήριο στη σύγχρονη ιστορίά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ