Πρώτη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα μετά τις διαγραφές - Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης του με Κασσελάκη (βίντεο)

"Ανησυχώ για τον ΣΥΡΙΖΑ"

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση δεκάδων στελεχών της «Ομπρέλας» και ενόψει των αποφάσεων θα λάβει το επόμενο διάστημα η ομάδα «Αχτσιόγλου».

Την ώρα που τα σενάρια για νέο κόμμα μετά την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ φουντώνουν, ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε στην πρώτη του παρέμβαση μετά τη διάσπαση του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας, έστειλε τρία μηνύματα με πολλούς αποδέκτες.

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες το βράδυ με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εσωκομματικές αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές κοντά στον κ. Τσίπρα, εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη ένταση στο κόμμα.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ενότητα ενόψει των ευρωεκλογών αλλά και προκειμένου να υπάρξει μία συντεταγμένη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες, τονίζοντας πως η ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Το τελευταίο διάστημα λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στο κόμμα, πολλά ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσαν να υπάρξει παρέμβαση Τσίπρα προκειμένου να μπει ένα «φρένο» στο κλίμα της εσωστρέφειας.

Η παρέμβαση Τσίπρα έρχεται σε μία κομβική στιγμή για το κόμμα καθώς η ενότητα του κόμματος φαίνεται πως κινδυνεύει ολοένα και περισσότερο.

Εκτός από τα στελέχη της «Ομπρέλας» που αποχώρησαν την Κυριακή, καθημερινά έρχονται στο προσκήνιο και νέες παραιτήσεις από το κόμμα, αποτυπώνοντας έτσι το κλίμα «εμφυλίου» που επικρατεί στο κόμμα.

Λίγη ώρα μετά τις διαρροές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τα όσα συζήτησαν οι δύο πλευρές, «κύκλοι» κοντά στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν πως η συνάντηση έγινε σε πολύ κλίμα.

«Σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά.

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα» σημειώθηκε από την πλευρά Κασσελάκη.

Το κλίμα στην Κουμουνδούρου παραμένει εκρηκτικό και ο δρόμος για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι στρωμένος με αγκάθια.

Και αυτό, διότι, η αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει φουντώσει τις συζητήσεις για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, μίλησε σήμερα το πρωί στο MEGA ο Δημήτρης Βίτσας, ένα από τα τέσσερα στελέχη του κόμματος που ήθελε να διαγράψει ο Στέφανος Κασσελακής.

«Στην παρούσα φάση υπάρχει ένα πολιτικό κενό το οποίο ως τώρα κάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ με μία συγκεκριμένη πολιτική. Έχει μετακινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο τελευταία συνθετικά του, δηλαδή ριζοσπαστική αριστερά έχουν αλλοιωθεί και αυτό είναι πραγματικότητα, οπότε ο κ. Μητσοτάκης «παίζει μπάλα» μόνος του» σημείωσε για να προσθέσει.

«Ο στόχος είναι αυτές οι διάσπαρτες ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς, αρχής γενομένης από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπορούν να συνεργαστούν και να συνοδοιπορήσουν και σε σχέση με τις ευρωεκλογές τον Μάιο, έτσι ώστε να επιτύχουν πράγματα και για την χώρα μας – εξού και πολλά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πατριωτική αριστερά, έναν όρο που δεν χρησιμοποιήσαμε, όχι γιατί είμαστε αντίθετοι προς τη λογική του πατριωτισμού. Αντιθέτως, πάντοτε η αριστερά έδινε το αίμα της για την ελευθέρια της χώρας. Η προηγούμενη πολιτική με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να βγει η χώρα από τα μνημόνια όρθια. Βγήκε και ανοίχτηκε ένας διάδρομος χωρίς την πίεση των μνημονίων».

Ο κ. Βίτσας, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, τονίζοντας:

«Σαν όνομα δεν έχουμε καταλήξει. Θέλουμε να φτιαχτεί ένας πολιτικός χώρος και έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά ονόματα. Δεν πρέπει να έχει μόνο ένα στοιχείο, το στοιχείο της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Σε αυτό πρέπει να προσθέσεις το στοιχείο της αριστερής οικολογίας, τα φεμινιστικά προγράμματα. Να είναι ένας τίτλος μικρός και να κατανοείται εύκολα η πολιτική», σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ