Επική η αντίδραση του Άντονι Μπλίνκεν όταν ο Τζο Μπάιντεν αποκαλεί τον Σι Τζινπίνγκ "δικτάτορα" (βίντεο)

Δυσάρεστη έκπληξη...

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Σι Τζινπίνγκ ξανάρχισαν χθες Τετάρτη τον διάλογο που είχαν αφήσει μετέωρο για έναν χρόνο, αναδεικνύοντας όμως ταυτόχρονα τις αγεφύρωτες διαφορές τους, ειδικά για το ζήτημα της Ταϊβάν.

Αυτό όμως που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι η viral αντίδραση του Άντονι Μπλίνκεν, την ώρα που ο Μπάιντεν χαρακτήρισε δικτάτορα τον Σι Τζινπίνγκ.

Το απογοητευμένο και κατεβασμένο βλέμμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ, έδειχνε τη δυσάρεστη έκπληξη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, μετά από πολύμηνη προσπάθεια συνάντησης των δύο μεγάλων αρχηγών.

ΥΠΕΞ Κίνας για τον χαρακτηρισμό «δικτάτορα» από τον Μπάιντεν: «Ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση»

Ο χαρακτηρισμός του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ ως «δικτάτορα» από τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ήταν εξαιρετικά εσφαλμένος και συνιστά ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό το είδος δηλώσεων είναι εξαιρετικά εσφαλμένο και αποτελεί ανεύθυνη πολιτική χειραγώγηση. Η Κίνα αντιτίθεται κατηγορηματικά», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του υπουργείου Μάο Νινγκ.

«Υπάρχουν πάντα κακόβουλοι άνθρωποι που προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα στις σινοαμερικανικές σχέσεις και οι οποίοι δεν θα το πετύχουν», πρόσθεσε χωρίς να επεκταθεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ