Μέλπω Λεκατσά: Συγκλονίζει η φαρμακοποιός που συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου - "Δεν συγχωρώ τα τέρατα"

Η ηρωική φοιτήτρια μιλά με αφορμή την επέτειο των 50 ετών

Η Μέλπω Λεκατσά, φοιτήτρια της φαρμακευτικής το 1973, εμφανίστηκε στο studio του Open, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Συναισθηματικά φορτισμένη περιέγραψε ένα περιστατικό όπου συναντήθηκε με δύο εκ των βασανισών της 10 χρόνια μετά τη δραματική περίοδο.

Η Μέλπω Λεκατσά ήταν μία από τις ηρωικές φοιτήτριες που έστησαν μέσα στο Πολυτεχνείο πρόχειρο φαρμακείο και περιέθαλπταν τραυματισμένους φοιτητές, ενώ μετά την εισβολή του τανκς και την τραγικό θάνατο δεκάδων ανθρώπων συνελήφθη και βασανίστηκε από στα μπουντρούμια του ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Η ίδια μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας εργάστηκε ως φαρμακοποιός, ασκώντας το επάγγελμα που σπούδασε, όταν και συνάντησε τον πρώτο, που ήταν εκ των ταγματαρχών που έδιναν τις εντολές για τα βασανιστήρια της, όταν τον είδε τυχαία στη λαϊκή αγορά της Νέας Ιωνίας. Ήταν με τη σύζυγό του και της κουβαλούσε τα ψώνια κάνοντας τον καλό χριστιανό και τον καλό οικογενειάρχη. Ήταν ο άνθρωπος που στο κελί των βασανιστηρίων την αποκαλούσε «πόρνη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ