Μέλι & κανέλα : «βα’λτε ενα «τίγρη στον οργανισμο σας & γινετε turbo - «Οφέλη για την υγεία σας

Δείτε οφέλη που μπορεί να μη γνωρίζατε!

Γεγονότα για το Μέλι και την Κανέλα:

Βρέθηκε ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες. Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Οι σημερινοί επιστήμονες σημειώνουν επίσης το μέλι ως πολύ αποτελεσματικό φάρμακο για όλες τις είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες, το οποίο είναι ένα θετικό στοιχείο. Η σημερινή επιστήμη λέει ότι παρά το γεγονός ότι το μέλι είναι γλυκό, όταν λαμβάνεται στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν προκαλεί βλάβη ακόμη και στους διαβητικούς ασθενείς. Ερευνήθηκε από δυτικούς επιστήμονες:

ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΝΟΣΟΙ: Φτιάξτε μια πάστα από μέλι και κανέλα, απλώστε τη στο τοστ αντί για μαρμελάδα και τρώτε το τακτικά για πρωινό. Μειώνει τη χοληστερίνη και θα μπορούσε να σώσει κάποιον από καρδιακή προσβολή. Επίσης, ακόμη και αν έχετε ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή, οι μελέτες δείχνουν ότι θα μπορούσατε να αποφύγετε την επόμενη. Η τακτική χρήση του μελιού με κανέλα ενισχύει τον καρδιακό ρυθμό. Στην Αμερική και τον Καναδά, διάφορα γηροκομεία έχουν θεραπεύσει με επιτυχία ασθενείς και έχουν βρει ότι καθώς γερνάμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ελαστικότητά τους και φράσσονται· το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

ΡΕΥΜΑΤΙΣΜΟΣ: Οι ασθενείς με ρευματισμό μπορούν να επωφεληθούν παίρνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και μια μικρή κουταλιά του γλυκού κανέλα. Όταν λαμβάνεται καθημερινά, ακόμη και ο χρόνιος ρευματισμός μπορεί να θεραπευτεί. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, βρέθηκε ότι όταν οι γιατροί θεραπεύουν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα μίας κουταλιάς της σούππας μελιού και μισής κουταλιάς του γλυκού κανέλας πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μία εβδομάδα (από τα 200 άτομα που θεραπεύτηκαν έτσι) σχεδόν 73 ασθενείς απαλλάχτηκαν πλήρως από τον πόνο – και μέσα σε ένα μήνα, οι περισσότεροι από τους ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να κινηθούν λόγω ρευματισμού, άρχισαν να περπατούν χωρίς πόνο.

ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΥΣΤΗΣ: Πάρτε δύο κουταλιές του γλυκού κανέλας και μία κουταλιά του γλυκού μελιού σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην κύστη… ποιος ήξερε;

ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ: Δύο κουταλιές της σούπας μελιού και τρεις κουταλιές του γλυκού κανέλας αναμειγμένες σε 16 ουγκιές τσάι βρέθηκε ότι μειώνουν το επίπεδο της χοληστερίνης στο αίμα κατά 10% εντός δύο ωρών. Όπως αναφέρθηκε και για τους ασθενείς με ρευματισμό, όταν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, οποιαδήποτε χρόνια υπερβλίπιδα μπορεί να θεραπευτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι που λαμβάνεται καθημερινά με τα τρόφιμα ανακουφίζει τα παράπονα της χοληστερόλης.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ: Όσοι υποφέρουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα, πρέπει να πάρουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλας καθημερινά για τρεις ημέρες. Αυτή η διαδικασία θα θεραπεύσει το πιο χρόνιο βήχα, κρυολόγημα και θα ξεκαθαρίσει τις παραγόντιες κύψελες, και είναι επίσης νόστιμη!

ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ: Σύμφωνα με τις μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αποκαλύφθηκε ότι όταν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα, το στομάχι απαλλάσσεται από τους αέριους πόνους.

ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Η καθημερινή χρήσημελιού και κανέλας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει το σώμα από βακτηριακές και ιικές επιθέσεις. Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι το μέλι περιέχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια (όπου περιέχεται το DNA) για να αντιμετωπίσουν τις βακτηριακές και ιικές παθήσεις.

ΔΥΣΠΕΨΙΑ: Η κανέλα πασπαλίζεται σε δύο κουταλιές της σούπας μελιού που λαμβάνεται πριν από το φαγητό, καταπολεμά την οξύτητα και χωνεύει τα βαρύτερα γεύματα.

ΓΡΙΠΗ: Ένας επιστήμονας στην Ισπανία απέδειξε ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό “συστατικό” που σκοτώνει τα γριπικά μικρόβια και σώζει τον ασθενή από τη γρίπη.

ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ: Το τσάι που φτιάχνεται με μέλι και κανέλα, όταν λαμβάνεται τακτικά, καταπολεμά τις επιπτώσεις της γήρανσης. Χρησιμοποιήστε τέσσερις κουταλιές της σούπας μελιού, μία κουταλιά του γλυκού κανέλας και τρία φλιτζάνια βραστό νερό για να φτιάξετε το τσάι. Πιείτε 1/4 φλιτζάνι, τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα. Διατηρεί το δέρμα φρέσκο και απαλό και αναχαιτίζει τη γήρανση. Τα χρόνια ζωής αυξάνονται και ακόμη και ένας 100χρονος θα ξεκινήσει να εκτελεί τις δουλειές ενός 20χρονου.

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ Ή ΠΟΝΟΦΑΡΥΓΓΙ: Όταν ο λαιμός είναι ερεθισμένος ή πονάει, πάρτε μία κουταλιά της σούπας μελιού και ρουφήξτε το μέχρι να τελειώσει. Επαναλάβετε κάθε τρεις ώρες μέχρι να χωρίς συμπτώματα.

ΣΠΥΡΑΚΙΑ: Τρεις κουταλιές της σούπας μελιού και μία κουταλιά του γλυκού κανέλας αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στα σπυράκια πριν κοιμηθείτε και ξεπλύνετε την το πρωί με χλιαρό νερό. Όταν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, απομακρύνει όλα τα σπυράκια από τη ρίζα.

ΔΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ: Η εφαρμογή μελιού και κανέλας σε ίσα μέρη στα επηρεασμένα σημεία θεραπεύει την εκζέμα, τον σκασμό και όλους τους τύπους δερματικών λοιμώξεων.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ: Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό και με άδειο στομάχι, και το βράδυ πριν κοιμηθείτε, πιείτε μέλι και κανέλα βρασμένα σε ένα φλιτζάνι νερό. Όταν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και του πιο παχύσαρκου ατόμου. Επίσης, η τακτική κατανάλωση αυτού του μείγματος δεν επιτρέπει στο λίπος να συσσωρεύεται στο σώμα, ακόμη και αν το άτομο τρώει μια δίαιτα υψηλής θερμιδικής αξίας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Πρόσφατες έρευνες στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έχουν αποκαλύψει ότι προχωρημένοι καρκίνοι του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς με μέλι και κανέλα. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτούς τους τύπους καρκίνου πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μία κουταλιά της σούπας μελιού με μία κουταλιά του γλυκού κανέλας τρεις φορές την ημέρα για ένα μήνα.

ΚΟΥΡΑΣΗ: Σύμφωνα με το awaken.gr, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το περιεχόμενο σακχάρων του μελιού είναι πιο χρήσιμο αντί να είναι επιζήμιο για τη δύναμη του σώματος. Οι ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε ίσα μέρη είναι πιο προσεκτικοί και ευέλικτοι. Ο Δρ. Milton, που έχει κάνει έρευνα, λέει ότι μισή κουταλιά του γλυκού μελιού που λαμβάνεται σε ένα ποτήρι νερό και πασπαλίζεται με κανέλα, ακόμη και όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, όταν λαμβάνεται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα περίπου στις 3:00 μ.μ., η ζωτικότητα του σώματος αυξάνεται μέσα σε μία εβδομάδα.

ΚΑΚΗ ΑΝΑΠΝΟΗ: Οι κάτοικοι της Νότιας Αμερικής ξεβουλώνουν με ένα κουταλάκι του γλυκού μελιού και κανέλας αναμεμιγμένο σε ζεστό νερό το πρωί, ώστε η αναπνοή τους να παραμένει φρέσκια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΚΟΗΣ: Καθημερινά το πρωί και το βράδυ, το μέλι και η κανέλα σε ίσα μέρη, λαμβανόμενα τακτικά, βοηθούν στην αποκατάσταση της ακοής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ