Πέθανε η Άννα Κανάκη - Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός, μοντέλο & συγγραφέας "έφυγε" στα 61 της χρόνια (φωτό - βίντεο)

Καλό ταξίδι ...

Σε ηλικία 61 ετών άφησε την τελευταία της πνοή η Άννα Κανάκη.

Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός, μοντέλο και συγγραφέας πέθανε στη Ρώμη και την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο σύζυγος της, Μάρκο Μεράτι Φοσκαρίνι.

Το who is who της Άννας Κανάκη

Η Άννα Κανάκη είχε στεφθεί Μις Ιταλία το 1977 σε ηλικία μόλις 15 ετών. Υπήρξε μοντέλο, μετά ηθοποιός σε σχεδόν τριάντα ταινίες και στη συνέχει έγινε πολιτικός και τέλος συγγραφέας.



instagram @luca_dez73

Στον κινηματογράφο έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες της δεκαετίας του ’80, με σκηνοθέτες πολλές φορές τους Castellano και Pipolo και τον Sergio Martino σε ταινίες όπως “Attila flagello di Dio” (1982), “Occhio, malocchio, prezzemolo e finocchio’ (1983), ‘Acapulco, prima spiaggia… a sinistra’ (1983).

Στη συνέχεια, έκανε αρκετές τηλεοπτικές εμφανίσεις με συμπρωταγωνιστικούς ρόλους όπως στο «Vento di Ponente» (2002) και στο «La Terza Verità» (2007). Όμως τα τελευταία χρόνια η κύρια ασχολία της ήταν η συγγραφή.

Πέρασε και από την πολιτική αναλαμβάνοντας επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας του κόμματος UDR.

Είχε κάνει δύο γάμους. Το 1981 παντρεύτηκε τον μουσικό Claudio Simonetti, από τον οποίο χώρισε λίγα χρόνια αργότερα. Το 2004 παντρεύτηκε τον Marco Merati Foscarini, απόγονο του Marco Foscarini, ενός από τους τελευταίους δόγηδες της Βενετίας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ