Η ιστορία της 4χρονης Αμπιγκέιλ που απελευθέρωσε η Χαμάς: Σκότωσαν τους γονείς της μπροστά στα μάτια της - Ορφανή, την υιοθετεί το Ισραήλ

«Δεν έχει πια γονείς, όμως όλη η χώρα την παίρνει στην αγκαλιά της. Θα τη φροντίσουμε» δήλωσε ο Νετανιάχου, «Έχει υποστεί φρικτό ψυχικό τραύμα», είπε ο Μπάιντεν

Η 4χρονη Αμπιγκέιλ, όμηρος της Χαμάς, επέστρεψε μετά από 50 ημέρες στο Ισραήλ, όμως δεν έχει που να πάει. Το κοριτσάκι είναι ορφανό. Η Χαμάς σκότωσε τους γονείς της μπροστά στα μάτια της κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Γλύτωσε επειδή έτρεξε στους γείτονες για να σωθεί.

Τώρα το Ισραήλ αναλαμβάνει τον ρόλο του... γονιού. «Δεν έχει πια γονείς, όμως όλη η χώρα την παίρνει στην αγκαλιά της. Θα τη φροντίσουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Η Αμπιγκέιλ που έγινε 4 ετών κατά τη διάρκεια της κράτησής της από τη Χαμάς, έχει αμερικανική υπηκοότητα και υπήρξε θέμα συζήτησης ανάμεσα στον πρόεδρο Μπάιντεν και τον Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.

 

 

Ο εφιάλτης που έζησε το κοριτσάκι από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση σε ισραηλινό έδαφος, συγκλονίζει, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να τονίζει πως «αυτό που πέρασε είναι αδιανόητο».

«Έχει υποστεί φρικτό ψυχικό τραύμα», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τον οποίο η μικρή είδε τους γονείς της να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια της.

«Δεν έχει πια γονείς, όμως όλη η χώρα την παίρνει στην αγκαλιά της. Θα τη φροντίσουμε», είπε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, που συζήτησε τηλεφωνικά με τον κ. Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ