Aυτές είναι Οι πιο συνηθισμένες δυσκολίες όταν κάνετε διαλογισμό - πώς να τις διαχειριστείτε -

Διαβάστε παρακάτω για τις συχνές δυσκολίες του διαλογισμού.

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις ταπεινές ιδέες μου για το πώς έχω ξεπεράσει τις πιο συχνές δυσκολίες του διαλογισμού

Κάποιες απ’αυτές τις δυσκολίες επηρεάζουν πολλές από τις πρακτικές μας, οπότε θα ήθελα να να τονίσω τι έχει δουλέψει για μένα τα τελευταία 5 χρόνια. Μερικές φορές έχουμε κίνητρο και καλή πρόθεση να διαλογιστούμε. Αλλά όταν διαθέτουμε πεπερασμένο χρόνο για να καθίσουμε, αντιμετωπίζουμε κάποιες ενοχλητικές προκλήσεις και εμπόδια που δυσκολεύουν να διαλογιστούμε.

Από την εμπειρία μου, οι τέσσερις βασικές δυσκολίες είναι:

  • Πόνος
  • Νωθρότητα και κόπωση
  • Έλλειψη εστίασης και περιπλανώμενο μυαλό
  • Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος να διαλογιστείς

Πώς να το διαχειριστούμε:

Κάντε μια δέσμευση στο σώμα σας και κρατήστε το γυμνασμένο και υγιή

Ανακάλυψα ότι με βοήθησε περισσότερο ο καλής ποιότητας και επαρκής ύπνος, μια υγιεινή διατροφή, τακτική άσκηση και το πιο σημαντικό, καθημερινό τεντώνομα για να κρατήσω το σώμα ευκίνητο και ευέλικτο. Στη συνέχεια, στο μαξιλάρι διαλογισμού, η διατήρηση της σωστής στάσης μου, με βοήθησε πολύ να ξεπεράσω τον πόνο. Ευθεία πλάτη, σπονδυλική στήλη όρθια, ώμους ελαφρώς πίσω, πόδια στα μισά ή πλήρη στάσης λωτού.

Ξεκουραστείτε αρκετά και αποδεχτείτε ότι μερικές φορές καλύτερα να κοιμάστε, παρα να κάνετε διαλογισμό

Όταν διαλογιζόμαστε, το σώμα θα μας ενημερώσει ότι είμαστε κουρασμένοι όταν προηγουμένως δεν το είχαμε κατά νου (το σώμα). Διαφορετικά, διατηρώντας τους διαλογισμούς σύντομους αλλά υψηλής ποιότητας βοηθά πολύ.

Το κύριο πράγμα που με βοήθησε πάρα πολύ ήταν να εστιάσω το βλέμμα μου κάπου αμέσως μόλις αρχίσω το διαλογισμό.

Διαβάστε επίσης:5 τρόποι με τους οποίους οι Βουδιστές αντιμετωπίζουν το θυμό - Πως βοηθάει ο διαλογισμός

Το μακρινό βλέμμα και η κινήσεις του ματιού συνδέεται με το νοητικό μυαλό. Όταν σταματάμε τη κίνηση των οφθαλμών, ρυθμίζουμε και το μυαλό. Ένας άλλος τρόπος είναι να παρατηρούμε τις σκέψεις αντί να παρατηρούμε την αναπνοή μέχρι να έχουμε αρκετο focus για να παρατηρήσουμε την αναπνοή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η παρατήριση των σκέψεων είναι ένα πιο προφανές αντικείμενο εστίασης από την αναπνοή που μερικές φορές χάνεται μέχρι να εξαφανιστεί πριν επικεντρωθείς εκεί.

Μπορείτε να κάνετε σύντομες συνεδρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ίσως 5-10 λεπτά τη φορά.

Επίσης, με τη χρήση περιόδων αναμονής για διαλογισμό με βοήθησε πάρα πολύ. Δεν χρειάζεται να καθόμαστε σταυροπόδαρα για να διαλογιστούμε. Απλά εστιάζοντας το μυαλό σε ένα αντικείμενο και έχοντας επίγνωση του περιβάλλοντός μας είναι αρκετό για να εδραιώσει το μυαλό και να επιστρέψει στην παρούσα στιγμή.

Σύμφωνα με το awaken.gr, όταν μαθαίνουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις τέσσερις βασικές δυσκολίες, ο διαλογισμός γίνεται πολύ πιο ευχάριστος και μας βοηθά να κάνουμε ταχύτερη και πιο ουσιαστική πρόοδο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ