Δόμνα Μιχαηλίδου: Δεν καταργείται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία - Είναι δικαίωμα των παιδιών

Απάντηση σε ερώτηση βουλεύτριας του κόμματος "Νίκη".

Την κάθετη αντίθεσή της στην ερώτηση της βουλεύτριας του κόμματος «Νίκη», Ασπασίας Κουρουπάκη, η οποία ζήτησε να καταργηθεί το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εξέφρασε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το μάθημα το οποίο είναι ενταγμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων αφορά στην υγεία, στη συναισθηματική ωριμότητα και στην κοινωνικότητα κάθε ανθρώπου.

Από το βήμα της Βουλής η Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε πως: «Το περιεχόμενο του μαθήματος είναι πλήρως εναρμονισμένο με την ηλικία των παιδιών και οι δράσεις που προτείνονται υπακούν σε συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας και προδιαγραφές σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με γνώμονα τις αρχές της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία.

Τα παιδιά θα πρέπει να ενημερώνονται χωρίς ταμπού γύρω από θέματα σεξουαλικής υγείας για να αποκτήσουν υπεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και να αντιλαμβάνονται τη συναίνεση ως αναγκαία προϋπόθεση για κάθε σεξουαλική πράξη».

Στη συνέχεια, η υφυπουργός δήλωσε πως: «Μέσα στο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον της τάξης και με πρόσβαση στη σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση, στο έγκυρο και επιστημονικά κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν τα δικαιώματά τους πάνω στο σώμα τους, συζητώντας θέματα που τους απασχολούν.

Έτσι, καλλιεργούνται ο σεβασμός και η αποδοχή των δικαιωμάτων των άλλων, η έμφυλη ισότητα και η ικανότητα λήψης αποφάσεων. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι δικαίωμα των παιδιών και των εφήβων και υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Διαβάστε επίσης: Ιαπωνία: Ελεύθερη η διάθεση του αντισυλληπτικού χαπιού της επόμενης ημέρας – Κοστίζει 55 ευρώ και δίνεται σε άτομα άνω των 16 ετών

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ