Παύλος Μαρινάκης: Η απρέπεια του Σούνακ έκανε παγκόσμιο θέμα την διεκδίκηση των γλυπτών - Αντί να το υποβαθμίσει το ανέδειξε (βίντεο)

«Βρίσκεται σε δύσκολη θέση ο Σούνακ - Σημαντικό να δείχνουμε ομοψυχία σε αυτά τα θέματα» τόνισε για το θέμα το Θάνος Πλεύρης, «Οι Άγγλοι τα έκλεψαν. Σωστά;» είπε ο Ρότζερ Γουώτερς για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Για την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις δηλώσεις του για τα Γλυπτά του Παρθενώνα αλλά και για ζητήματα της καθημερινότητας μίλησε σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης.

Σε συνέντευξή του στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε πως δικαιώνεται η επιλογή του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να «σηκώσουν» και πάλι το θέμα. Το δεύτερο είναι πως ο κ. Σούνακ προφανώς δεν ήθελε να γίνει αυτή η συζήτηση και αντί να το υποβαθμίσει το ανέδειξε. Τρίτον, μετά από αυτό που συνέβη, η κοινή γνώμη κατάλαβε πως έχουμε πολύ δυνατά επιχειρήματα. Στο τέλος της ημέρας αυτό που κρατάω είναι αυτό που είπε ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στα ‘’Νέα’’, πως οι συζητήσεις προχωράνε και είναι παραγωγικές. Δεν ισχύει το ότι δεν είχε συμφωνηθεί. Προφανώς η κύρια συζήτηση ήταν ο πόλεμος και τα οικονομικά αλλά είναι μία πάγια θέση της Ελλάδας, που το είχε θέσει και στον Μπόρις Τζόνσον. Ετέθη στην αρχηγό της αντιπολίτευσης αλλά εγώ δεν μπορώ να πω κάτι γι’ αυτό».

Η μάχη που δίνει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας δινόταν και θα συνεχιστεί

Σε σχέση με την ακρίβεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η μάχη που δίνει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας δινόταν και θα συνεχίσει να γίνεται. «Δυστυχώς, στη χώρα μας δεν υπήρχε από τη προηγούμενη κυβέρνηση μία υπηρεσία που να αντιμετωπίζει την αισχροκέρδεια. Μόνο τη φετινή χρονιά τα πρόστιμα φτάνουν τα 9 εκ. ευρώ και οι έλεγχοι έχουν ξεπεράσει τους 20.000.

Θάνος Πλεύρης: Δόθηκε μεγάλη διάσταση στο θέμα των γλυπτών

Στα όσα έγιναν ή καλύτερα δεν έγιναν στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρθηκε και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλέυρης: "Ήρθε σε δύσκολη θέση ο Βρετανός πρωθυπουργός. Όπως έγινε το θέμα έδωσε μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση. Ακόμα και αυτοί που ήταν σθεναρά αντίθετοι αλλάζουν γνώμη".

Ο Ρότζερ Γουώτερς για τα γλυπτά του Παρθενώνα: «Οι Αγγλοι τα έκλεψαν. Σωστά;»

Έξαλλος ο Ρότζερ Γουώτερς για τη στάση του Ρίσι Σούναν. "Ανήκουν στον Παρθενώνα, Πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Νομίζω ότι δεν ήξερε τι έκανε".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ