Tabi shoes: Τα παπούτσια με χώρισμα στα δύο μπροστά είναι η τρέλα της Generation Z - Θησαυρίζει ο οίκος Margiela που τα μοσχοπουλάει

Θα τα αγοράζατε;

Η μόδα συνεχώς μεταβάλλεται με μας "επιβάλλει" διάφορες τάσεις!

Αυτή τη φορά η τάση θέλει τα παπούτσια να χωρίζονται στα δύο μπροστά στα δάχτυλα.

Η νέα γενιά, η γενία Gen Z τα έχει λατρέψει.

Θεωρούνται άκρως στυλάτα και άνετα.

Αυτό που αύξησε τις πωλήσεις τους είναι το γεγονός ότι δεν σχεδιάστηκαν για να γίνουν δημοφιλή αλλά για να "εκφράσουν" μία εναλλακτική τάση.

Να πάνε κόντρα στις νόρμες της μόδας.

Τα Tabi είναι σχεδιασμένα για όσους αναζητούν ευκολία και σταθερότητα όταν απαιτείται πολλή κίνηση, όπως ακριβώς όταν φοριούνται σε φεστιβάλ και από οδηγούς ρίκσα. Τα κουμπώματα Kohaze χρησιμοποιούνται ως συνδετήρες. Μερικά Jika-tabi έχουν έξι ή επτά κουμπώματα kohaze.

Τα παπούτσια Tabi επιτρέπουν στο πόδι να πιάνει ανεξάρτητα με τα δάχτυλα, αυξάνοντας την κινητικότητα και την ισορροπία. Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι η τακτική χρήση παπουτσιών tabi βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει τη δύναμη των δακτύλων και των ποδιών. Αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν την απόδοση και έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους αθλητές.

Κανένα σχέδιο δεν έχει δοκιμαστεί τόσο έντονα στη συνολική υγεία, ελευθερία και λειτουργικότητα των ποδιών από το μοναδικό σχέδιο παπουτσιών tabi.

35 χρόνια από τότε που το παπούτσι μπήκε στον κόσμο της μόδας και γοητεία του έχει αυξηθεί μόνο, χάρη στο Διαδίκτυο. Το hashtag #margielatabi έχει 3,4 εκατομμύρια προβολές και υπολογίζει στο TikTok, όπου το παπούτσι με σπαστά δάκτυλα φαίνεται να είναι το αγαπημένο στους λάτρεις της μόδας Gen Z.

Πως σας φάνηκαν;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ