Youth pass: Τελευταία ημέρα προθεσμίας, κλείνει η πλατφόρμα - Οι μισοί δικαιούχοι έχουν κάνει αίτηση, πότε θα πάρουν τα χρήματα οι νέοι (βίντεο)

Οι αιτήσεις γίνονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr. είτε μέσω ΚΕΠ

Τελευταία ημέρα για τους νέους που θέλουν να πάρουν το youth pass.

Η πλατφόρμα για το επίδομα στους νέους, κλείνει σήμερα, όμως σύμφωνα με τα στοιχεία λίγο περισσότεροι από τους μισούς έχουν υποβάλλει αίτηση

Συνολικά 200.000 νέοι είναι δικαιούχου με τις αιτήσεις να είναι περίπου 115.000.

Βέβαια πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης.

Το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να βάλει τα ...μεγάλα μέσα επιστρατεύοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μέσα από το τικ- τοκ συμμετείχε στην «εκστρατεία αφύπνισης» των νέων καλώντας τους να υποβάλουν την αίτηση τους, ένα βιντεάκι το οποίο έγινε viral καθώς έχει προβληθεί περισσότερες από 1,1 εκατ. φορές. 

 

Διαβάστε ακόμα: Youth Pass: Ποιοι θα πάρουν 150 και ποιοι 300 ευρώ, τα κριτήρια - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα (βίντεο)

Δικαιούχοι φέτος είναι όσοι συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022 αρκεί να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας χωρίς την ύπαρξη εισοδηματικών κριτηρίων. Αυτό σημαίνει ότι οι 18ρηδες θα πάρουν τα 150€ και του χρόνου χωρίς να χρειαστεί να κάνουν ξανά αίτηση η οποία υποβάλλεται άπαξ. Αν κάποιος 18αρης δεν αιτηθεί τα χρήματα φέτος, μπορεί να το κάνει του χρόνου αλλά η ενίσχυση δεν έχει αναδρομικότητα. 

Οι αιτήσεις γίνονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr. είτε μέσω ΚΕΠ και εφόσον δεν υπάρξει κάποια παράταση , η ενίσχυση θα έχει καταβληθεί έως την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.

 

 

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Ενδεικτικά αναφέρονται :  

  • Αερομεταφορές 
  • Ξενοδοχεία – Καταλύματα 
  • Ταξί, Τρένα, Λεωφορεία 
  • Ηλεκτρονικά Βιβλία, Ταινίες, Μουσική 
  • Κινηματογράφος - Θέατρο 
  • Σχολές χορού – Συναυλίες 
  • Μουσεία – Τουριστικές ατραξιόν 

Η διαδικασία της αίτησης είναι πολύ απλή και μετά την υποβολή ο δικαιούχος ενημερώνεται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε μέσω γραπτού μηνύματος για την ενεργοποίηση της κάρτας του με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες παραμένουν ενεργές για 2 χρόνια από τον επόμενο μήνα της έκδοσής τους. Μετά την πάροδο του διαστήματος αυτού δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές.

 Το youth pass έχει έρθει για να μείνει, θα αποτελεί δηλαδή μόνιμη ετήσια ενίσχυση. Από το 2024 και έπειτα η ειδική πλατφόρμα θα ανοίγει από την πρωταπριλιά έως τις 15 Μαΐου. Τα χρήματα θα καταβάλλονται μια φορά το χρόνο έως τις 31  Μαΐου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ