Επίσκεψη Ερντογάν: Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πότε για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου - 3.500 αστυνομικοί, «φρούριο» η Αθήνα (βίντεο)

Με τρία δικά του θωρακιμένα αυτοκίνητα έρχεται ο Ταγίπ Ερντογάν

Επίσκεψη Ερντογάν: Ποιοι δρόμοι κλείνουν και πότε για την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου - 3.500 αστυνομικοί, «φρούριο» η Αθήνα (βίντεο)

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της άφιξης του Τούρκου προέδρουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα νωρίς το πρωί της Πέμπτης (7/12).

Για το σχέδιο ασφαλείας που εκπονήθηκε από τους επιτελείς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. θα διατεθούν περισσότεροι από 3.500 αστυνομικοί τόσο ένστολοι όσο και με πολιτικά. Ήδη το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» θυμίζει απόρθητο φρούριο με εκατοντάδες αστυνομικούς να έχουν πάρει θέση, ενώ κομβικό ρόλο έχουν τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία θα διαθέσει και ελεύθερους σκοπευτές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλα τα σημεία από τα οποία θα περάσει ο Τούρκος Πρόεδρος και η αυτοκινητοπομπή του θα υπάρχουν άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. παρατεταγμένοι κατά μήκος του δρόμου.

Μεγάλο βάρος θα πέσει στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, όπου από νωρίς το πρωί θα πραγματοποιεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με βάση τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

  • λεωφόρος Κατεχάκη,
  • λεωφόρος Μεσογείων,
  • λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας,
  • λεωφόρος Κηφισίας,
  • λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου,
  • λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας,
  • λεωφόρος Αλεξάνδρας,
  • οδός Μιχαλακοπούλου,
  • οδός Σταδίου,
  • οδός Πανεπιστημίου και
  • οδός Ακαδημίας.

Τέλος, συνεχώς «ζωντανή» εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα δίνουν drones και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και γύρω από την τουρκική πρεσβεία.

 

ΕΛ.ΑΣ: Απαγόρευση συναθροίσεων

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη Χώρα μας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00’ ώρα έως και την 18:00’ ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 για λόγους δημόσιας ασφάλειας, στις ακόλουθες περιοχές:

  • Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.
  • Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και
  • Στην περιοχή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

Διαβάστε ακόμα: Απάντηση Μαρινάκη σε Ερντογάν: Δεν υπάρχει θέμα συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο - Μόνο μια διαφορά με την Τουρκία στο Διεθνές Δικαστήριο (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ