Πέθανε σε ηλικία 82 ετών ο Ράιαν Ο' Νιλ, o πρωταγωνιστής του Love Story - Πως ο καρκίνος στη θρυλική ταινία τον …. ακολούθησε σε όλη του την πραγματική ζωή (φωτό - βίντεο)

Καλό ταξίδι ...

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ο Ράιαν Ο' Νιλ.

Ο θρυλικός ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή χθες, 8 Δεκεμβρίου.

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο γιος του μέσα από τα social media γράφοντας:

 

 

«Είναι λοιπόν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω χρειαστεί να πω ποτέ. Ο μπαμπάς μου έφυγε ειρηνικά σήμερα, με την αγαπημένη του ομάδα στο πλευρό του να τον στηρίζει και να τον αγαπά όπως θα έκανε και σε εμάς».

 

Έπασχε από καρκίνο ενώ η τελευταία φορά που εθεάθη ήταν τον Νοέμβριο στο Brentwood της Καλιφόρνια, όταν τον βοηθούσαν να μπει στο αμάξι του από το αναπηρικό καροτσάκι.

Ο Ράιαν Ο'Νιλ έγινε διάσημος το 1970 χάρη στο «Love Story», ένα ρομάντσο στο οποίο ενσάρκωνε ένα φοιτητή της Νομικής στο Χάρβαρντ, ο οποίος ερωτεύεται ένα κορίτσι που είναι αναγκασμένο να εργάζεται στη βιβλιοθήκη για να πληρώνει τις σπουδές του. Ο ρόλος τού είχε χαρίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Στη συνέχεια είχε προσληφθεί το 1975 από τον Στάνλεϊ Λίντον για την ταινία «Barry Lyndon», μια κοινωνική σάτιρα για τα ήθη του 18ου αιώνα.

Ο ηθοποιός ήταν επίσης γνωστός για τη θυελλώδη σχέση του με την ηθοποιό Φάρα Φόσετ («Άγγελοι του Τσάρλι») που διάρκεσε δεκαετίες. Η Φάρα Φόσετ πέθανε το 2009 από τα επακόλουθα ενός καρκίνου, την ίδια ημέρα με τον Μάιλ Τζάκσον.

Τα ζητήματα με τη δικαιοσύνη

Μετά το θάνατο της ηθοποιού, βρέθηκε στο κέντρο ενός καβγά που αφορούσε ένα πορτρέτο της Φάρα Φόσετ με την υπογραφή του Άντι Γουόρχολ, το οποίο διεκδικούσε το πανεπιστήμιο του Τέξας. Έπειτα από δικαστική μάχη, δικαστήριο της Καλιφόρνιας αναγνώρισε το 2013 πως ήταν αυτός ο ιδιοκτήτης.

 

 

Ο ηθοποιός είχε προηγουμένως και άλλα ζητήματα με τη δικαιοσύνη. Το 2009 είχε καταδικασθεί να παρακολουθήσει για 18 μήνες πρόγραμμα αποτοξίνωσης, αφού η αστυνομία τον συνέλαβε μαζί με τον γιο του, τον Ρέντομοντ, και βρήκε μεθαμφεταμίνη στην κατοικία τους στο Μαλιμπού.

Οι celebrities τον αποχαιρετούν

 

 

Η Στρέιζαντ θέλησε να αποχαιρετίσει τον εκλιπόντα ηθοποιό, μόλις έμαθε τα θλιβερά νέα ανεβάζοντας μια ασπρόμαυρη εικόνα από το παρελθόν.



Η ηθοποιός έγραψε: «Με μεγάλη θλίψη έμαθα τα νέα για τον θάνατο του Ράιαν Ο'Νιλ. Κάναμε δύο ταινίες μαζί, το "What's Up, Doc?" και το "The Main Event". Ήταν αστείος και γοητευτικός και θα τον θυμόμαστε για πάντα».

 

 

«Ήμουν 18 ετών όταν γυρίσαμε το Peyton Place. Ήταν αρκετά χρόνια μεγαλύτερός μου, ευτυχισμένος παντρεμένος με την πανέμορφη ηθοποιό Joanna Moore και είχαν ένα νέο μωρό (Tatum). Είχε τόση αυτοπεποίθηση και ήταν πολύ, πολύ αστείος!Υπήρχαν στιγμές που με έκανε να γελάω τόσο ανεξέλεγκτα που έπρεπε να σταματήσουμε τα γυρίσματα. Ήταν ο πρώτος μου, πολύ κρυφός έρωτας. Ήμουν τόσο ντροπαλή που με το ζόρι τον κοιτούσα. Όταν τελείωσε η ταινία, παραμείναμε φίλοι, αν και βλεπόμασταν σπάνια. Στη δεκαετία του '70 ήταν νονός ενός από τα παιδιά μου - η βάπτιση έγινε στην παλιά εκκλησία στην αγγλική εξοχή όπου ζούσα με τον σύζυγό μου Andre. Αλλά με τον καιρό ο Ράιαν το ξέχασε. Η ζωή του γινόταν όλο και πιο περίπλοκη. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσαμε επαφή μέσω τηλεφώνου. Ελπίζω να αναπαυθεί εν ειρήνη. Οι σκέψεις μου είναι με τα παιδιά του. Η Τάτουμ παραμένει φίλη μου», έγραψε η Μία Φάροου.



Η Μία Φάροου ανέβασε επίσης διάφορες εικόνες από τα παλιά και έγραψε: «Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ Ράιαν». Οι δύο τους έπαιξαν ως συμπρωταγωνιστές στη σειρά Peyton Place.

Sharon_Stone

Η Σάρον Στόουν απέτισε επίσης φόρο τιμής με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του O'Neal από τα τελευταία του χρόνια. «Με βαθιά θλίψη δημοσιεύω αυτό το μήνυμα. RIP Ryan O'Neal», έγραψε, προσθέτοντας ένα emoji καρδιάς.

Η γνωριμία και η σχέση με τη Φάρα Φόσετ

Οι δύο τους ήταν σύντροφοι από το 1979 έως το 1997, αφού έκλεψε την ξανθιά καλλονή από τον σύζυγό της, Lee Majors, γνωστό από το The Six Million Dollar Man.





Μαζί απέκτησαν έναν γιο τον Redmond, 38 ετών σήμερα, ο οποίος είχε προβλήματα με τον νόμο, εκτίοντας μάλιστα ποινή φυλάκισης.

Δεν παντρεύτηκαν ποτέ.



instagram @the.age.of.vintage

Οι έρωτες του Ράιαν Ο'Νιλ

Ο Ράιαν ερωτεύτηκε επίσης τις Ούρσουλα Άντρες, Μπιάνκα Τζάγκερ, Ζακλίν Μπίσετ, Στρέιζαντ, Τζόαν Κόλινς και Νταϊάνα Ρος.



Ο Ράιαν αφήνει πίσω του τέσσερα παιδιά: Tatum O'Neal και Griffin O'Neal με την Joanna Moore, Patrick O'Neal με την Leigh Taylor-Young και Redmond James Fawcett O'Neal με την Fawcett.



Ο Νιλ μαζί με την κόρη του Tatum instagram @tatum___oneal



Είχε την ευτυχία να γίνει παππούς καθώς απέκτησε πέντε εγγόνια

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ