20χρονο κορίτσι υπέφερε από αφυδάτωση για χρόνια: Της αφαίρεσαν 300(!) μικρές πετρούλες από το δεξί νεφρό (φωτό & βίντεο)

Έκπληκτοι οι γιατροί με τις +300 πέτρες που βρήκαν στο νεφρό

Μια 20χρονη γυναίκα από την Ταϊβάν υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθούν τουλάχιστον 300 μικρές πέτρες από το δεξί της νεφρό.

Η νεαρή γυναίκα, εισήχθη σε νοσοκομείο στην πόλη Tainan στις αρχές του μήνα μετά από παράπονα για έντονους πόνους στο κάτω μέρος της πλάτης της. Είχε επίσης πυρετό και μια εξέταση αίματος έδειξε ασυνήθιστα υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων. Οι γιατροί παρήγγειλαν αξονική τομογραφία που έδειξε ότι ο δεξιός νεφρός της Xiao Yu ήταν γεμάτος πέτρες και υγρό. 

Η πρώτη δουλειά ήταν να χορηγήσουν στη νεαρή γυναίκα αντιβιοτικά, μετά να διώξουν το υγρό από το νεφρό της και τέλος να πραγματοποιήσουν χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσουν τις εκατοντάδες πέτρες.

Στο τέλος, οι γιατροί κατέληξαν να βγάλουν πάνω από 300 πέτρες, μεγέθους μεταξύ 5 mm και 2 cm. Σύμφωνα με το Taiwan News, οι περισσότερες από τις πέτρες έμοιαζαν με «μικρά ψωμάκια στον ατμό».

Photo: Chi Mei Hospital

Αν και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στο σχηματισμό πέτρας στα νεφρά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ασθενής δεν έπινε καθόλου νερό, αλλά τα υγρά που έπαιρνε ήταν από τσάι με ζάχαρη και χυμούς.

Αυτό προκάλεσε χρόνια αφυδάτωση, μια κατάσταση κατά την οποία τα ούρα αποκτούν μεγάλη συγκέντρωση σε μεταλλικά άλατα τα οποία κρυσταλλώνονται για να σχηματίσουν πέτρες.

Photo: Chi Mei Hospital

Οι ουρολόγοι στο Νοσοκομείο Chi Mei στο Tainan προέτρεψαν το κοινό να πίνει άφθονο νερό για να εξασφαλίσει ότι το σώμα μπορεί να επεξεργαστεί την πρόσληψη σακχάρων, αλατιού και ασβεστίου, χρησιμοποιώντας την περίπτωση του Xiao Yu ως προειδοποιητική ιστορία για το τι μπορεί να συμβεί σε ακραίες περιπτώσεις αφυδάτωσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ