Good news για τους επαγγελματίες μάγειρες της «Culinary Team Greece» - Θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιάδα του 2024

Ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Προσανατολισμένοι σε μια νέα διάκριση στην Ολυμπιάδα Μαγειρικής τον επόμενο χρόνο και έχοντας στη φαρέτρα τους το χάλκινο μετάλλιο από την προηγούμενη διοργάνωση, αλλά την ίδια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής στο Λουξεμβούργο το 2022, επαγγελματίες μάγειρες της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, βρίσκονται σε γραμμή αφετηρίας προκειμένου να δώσουν και πάλι το «παρών» στους ολυμπιακούς αγώνες της IKA/Culinary Olympics 2024.

Οι ολυμπιακοί αγώνες μαγειρικής, θα γίνουν στη Στουτγκάρδη στο διάστημα από τις 2 ως τις 7 Φεβρουαρίου 2024, ενώ ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε τέσσερα χρόνια και πρόκειται για τον μεγαλύτερο που διεξάγεται παγκοσμίως, όπως αναφέρει σε σημερινή σχετική της ανακοίνωση η ένωση που έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Στην ολυμπιάδα μαγειρικής του 2024, υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν 89 ομάδες chef, από 55 χώρες από όλο τον κόσμο και αναμένονται 100.000 επισκέπτες, ενώ η ελληνική συμμετοχή αποτελεί συνδιοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ένωση, με την ομάδα της «Culinary Team Greece» είναι σε διαδικασία προετοιμασίας, ώστε να αποδώσει τα μέγιστα σε ένα περιβάλλον πραγματικά υψηλού ανταγωνισμού. Οι ομάδες που θα διαγωνιστούν καλούνται να παρουσιάσουν πρωτοπόρες τεχνικές, σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις και άρτια αποτελέσματα διεκδικώντας τα Ολυμπιακά μετάλλια. Στο πλαίσιο αυτό, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Culinary Team Greece θα πρέπει να σχεδιάσει, να οργανώσει και να πραγματοποιήσει ένα ελληνικό γεύμα με θέμα την υγιεινή διατροφή για 120 επισκέπτες. Η αποστολή της ένωσης θα επιδιώξει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο γεύμα, αναδεικνύοντας τις τοπικές γεύσεις και τα προϊόντα, προβάλλοντας παράλληλα τη γαστρονομική μας κουλτούρα παγκοσμίως.

Κύρια πηγή έμπνευσης των συνταγών αποτελεί η Μακεδονική Κουζίνα, με το μοναδικό γαστρονομικό πλούτο της και το μενού βασίζεται στα εκλεκτά προϊόντα του ελληνικού τόπου, όπως ελαιόλαδο και ελιές Χαλκιδικής, ψάρια της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), λαχανικά καλλιέργειας Eurocatering, αρωματικά βότανα της Provil, κοτόπουλα Πιερίας Αμβροσιάδη, ελληνικά κεράσια της Alterra, τρούφα Ημαθίας, γαλακτοκομικά προϊόντα του τόπου μας από τη ΜΕΒΓΑΛ και άλλα τοπικά προϊόντα, παρουσιάζοντας ένα μικρό κομμάτι της ελληνικής φύσης σε κάθε πιάτο μας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ