Ο εκκεντρικός πολυεκατομμυριούχος & οι θεραπείες για να παραμείνει νέος: θα ζήσω ως τα 200- μετρούν τις νυχτερινές στύσεις, αλλάζει αίμα με το γιο του

Σε τροπικό νησί ο μεγιστάνας που θέλει να ζήσει μέχρι τα 200, δοκιμάζοντας μια νέα πειραματική γονιδιακή θεραπεία για να νικήσει τον χρόνο

Ο Bryan Johnson, ο 46χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας που ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για να αναστρέψει τη βιολογική του ηλικία, ταξίδευσε σε ένα νησί στα ανοιχτά της Ονδούρας στην κεντρική Αμερική για μια ριζική νέα γονιδιακή θεραπεία που ισχυρίζεται ότι ενισχύει τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα ενώ μειώνει σωματικό λίπος. Το κόστος της κάθε θεραπείας αγγίζει τα 25.000 δολάρια.

Ο Johnson, του οποίου το πρόγραμμα αντιγήρανσης περιλαμβάνει μέτρηση των νυχτερινών του στύσεων, καθώς και ανταλλαγή αίματος με τον γιο του, είναι μέλος μιας ομάδας που έχει προσφερθεί εθελοντικά να υποβληθεί στην τεχνική γενετικής βελτίωσης που προσφέρει η startup εταιρεία Minicircle Inc., η οποία υποστηρίζεται από τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της τεχνολογίας Peter Ο Thiel και τον CEO της OpenAI, Sam Altman.


 

«Με αυτή τη θεραπεία θα ζήσω μέχρι τα 200»

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Bloomberg News, η γονιδιακή θεραπεία έχει τη δυνατότητα να του επιτρέψει να φτάσει στο στόχο του να ζήσει μέχρι την ηλικία των 200 ετών.

«Έχουμε δημιουργήσει τις βασικές αρχές της διατροφής, της άσκησης, του ύπνου και όλων των πραγμάτων που ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε», δήλωσε ο Johnson στο Bloomberg. «Αλλά αυτό δεν πρόκειται να με φτάσει στα 200 χρόνια. Οι γονιδιακές θεραπείες έχουν την ικανότητα να το κάνουν αυτό».

Η θεραπεία του Johnsonτου επέτρεψε να σκίσει το μπλουζάκι του στη μέση με γυμνά χέρια, αν και πρόσθεσε ότι δεν είχε ακόμη σημειώσει κανένα νέο ρεκόρ αντοχής ή προπόνησης.

Μάλιστα, σχεδιάζει να κάνει πρόσθετες ενέσεις γονιδιακής θεραπείας, των οποίων τα οφέλη ελπίζει ότι θα συσσωρευτούν με τον καιρό. «Εντοπίζεται με την πάροδο του χρόνου», τόνισε ο Johnson στο Bloomberg News.

«Περιμένω ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα αρχίσω να παρατηρώ πράγματα» σχολίασε.

Γιατί η πειραματική θεραπεία γίνεται σε τροπικό νησί

Ενώ η εταιρεία εδρεύει στο Ώστιν του Τέξας, η κύρια εγκατάστασή της λειτουργεί έξω από το Roatán, ένα τροπικό νησί ακριβώς από το κόστος της Ονδούρας, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Το νησί επιλέχθηκε λόγω των χαλαρών κανονισμών του, καθώς η θεραπεία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Η γονιδιακή θεραπεία στοχεύει στην ενίσχυση της παραγωγής φολλιστατίνης από το σώμα, μιας πρωτεΐνης που ενεργοποιεί μια διαδικασία στο σώμα που οδηγεί σε αυξημένη μυϊκή παραγωγή.

Οι ισχυρισμοί της Minicircle ότι η γονιδιακή θεραπεία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένη μακροζωία έχουν αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό μεταξύ των επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εκπονηθεί μελέτες που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό.

«Αυτά δεν έχουν αποδείξεις ότι λειτουργούν, δεν έχουν νόημα από επιστημονική άποψη και πιθανότατα θα σκοτώσουν κάποιον προκαλώντας καρκίνο ή ηπατική ανεπάρκεια», έγραψε στο newsletter του ο Christin Glorioso, γιατρός και νευροεπιστήμονας που έχει επικρίνει τις γονιδιακές θεραπείες.

«44 άτομα είδαν τη γενετική τους ηλικία να μειώνεται κατά 11 χρόνια» υποστηρίζει η εταιρεία

Σύμφωνα με την Minicircle, η θεραπεία εισάγει νέες γενετικές οδηγίες σε ένα ανθρώπινο κύτταρο. Η εισαγωγή της φολλιστατίνης «βελτιώνει τη σύνθεση των ιστών και παρατείνει τη διάρκεια ζωής σε υγιή ποντίκια κατά 34%», σύμφωνα με την εταιρεία.

«Έχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη βελτίωση της αίσθησης ευεξίας και έχει αποδειχθεί σε πρώιμες ανθρώπινες μελέτες ότι αυξάνει την οστική πυκνότητα και τη μυϊκή μάζα, μειώνει το σωματικό λίπος, βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και τη χοληστερόλη» τονίζεται.

Η εταιρεία είπε ότι διεξήγαγε μια δοκιμή στην οποία 44 άτομα ηλικίας μεταξύ 23 και 89 ετών είδαν τη γενετική τους ηλικία να μειώνεται κατά 11 χρόνια κατά μέσο όρο.

«Είδαμε επίσης βελτιώσεις στη μυϊκή μάζα, την οστική πυκνότητα, μειώσεις στο σωματικό λίπος και γενικά συναισθήματα βελτιωμένης ευεξίας», δήλωσε στο Bloomberg News ο Mac Davis, συνιδρυτής της Minicircle.

Ο Davis ελπίζει ότι ο Johnson, ο οποίος έχει γίνει viral παγκοσμίως, μέσω του πολυδιαφημισμένου και τεκμηριωμένου σχήματος αντιγήρανσης του Project Blueprint, θα τραβήξει την προσοχή που χρειάζεται η εταιρεία, με την ελπίδα να προσελκύσει μεγαλύτερη πελατεία.

Μάλιστα, η Minicircle δεν χρέωσε τον Johnson για τη θεραπεία, παρά το γεγονός ότι ο Johnson διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

«Είναι μακράν το πιο υψηλού προφίλ άτομο που έχει έρθει εδώ», είπε ο Davis στο Bloomberg News. «Ο Bryan μας δίνει κάτι που αξίζει περισσότερο από αυτό που θα του χρεώναμε».

Ο Bryan Johnson  δήλωσε πρόσφατα στο Vanity Fair ότι του έχει περάσει από το μυαλό να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Αποκάλυψε επίσης ότι έχει κάνει παρέα με τον Robert F. Kennedy Jr.

 

Διαβάστε ακόμη: Αυτή είναι η νέα εμφάνιση του 46χρονου δισεκατομμυριούχου: Αντιστρέφει το χρόνο με τη δίαιτα blueprint & δαπανά 2 εκατ. για να παραμείνει 18χρονος

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ