Αυτοί είναι οι 5 τρόποι για να μεταδώσετε το πνεύμα των εορτών στους χνουδωτούς σας φίλους - γιορτάστε χωρίς να τους αποχωριστείτε!

Υπέροχες ιδέες!

Φέτος μπορείτε να προσαρμόσετε περισσότερο το πρόγραμμα των γιορτών σας, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει με θετικό τρόπο τα κατοικίδια. Πέρα από γκρεμισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα και τρίχες πάνω σε βελούδινα φουστάνια, πέρα απ’ τα “όχι”, τα “μη”, και τα “κύριε Μουσουδόπουλε, αυτή είναι η παντόφλα μου,” υπάρχουν τρόποι να μεταδώσουμε στα ζώα της ζωής μας το πνεύμα των γιορτών.

Περάστε μια μέρα μαγειρεύοντας Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές για τα κατοικίδιά σας

Αναζητήστε χριστουγεννιάτικες συνταγές κατάλληλες για κατοικίδια και περάστε μια μέρα φτιάχνοντας φαγητό για τα μαλλιαρά παιδιά σας. Θα είναι μία σπάνια μέρα ελευθερίας, όπου το αγαπημένο σας σκυλάκι ή γατάκι θα μπορεί να μπλέκεται στα πόδια σας στην κουζίνα χωρίς το άγχος ότι θα φάει κάτι που δεν πρέπει. Θα μπορεί να γλείψει το κουτάλι ή το μπολ με τη ζύμη και να ευχαριστηθεί με την καρδιά του αυτή την εμπειρία. Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να γίνει συνήθεια αν δεν θέλετε να μάθει το ζώο συντροφιάς σας ότι επιτρέπεται να κάνει ό,τι θέλει στην κουζίνα, οπότε συμπεριλάβετέ το σε όσα στάδια της διαδικασίας χρειάζεται με σύνεση, ανάλογα με το πόσο γρήγορα… σας εκπαιδεύει.

Κάντε μια φωτογράφιση μαζί με το κατοικίδιό σας

Δεν χρειάζεται να φορέσετε περίτεχνα κοστούμια στο σκύλο, στη γάτα, ή στο παπαγαλάκι σας για να βγάλετε ωραίες φωτογραφίες μαζί! Αρκεί λίγος γιορτινός στολισμός στο background, πολλές λιχουδιές, και ένα ωραίο ηλιόλουστο πρωινό για να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες για το άλμπουμ του κατοικιδίου σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρονοδιακόπτη του κινητού ή της κάμεράς σας για να απαθανατίσετε πιο φυσικές στιγμές.

Διαβάστε επίσης:Οδηγός «επιβίωσης» για να συνυπάρξουν η γάτα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο - εφαρμόστε τα 9 μυστικά για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Οργανώστε περισσότερες δραστηριότητες έξω απ’ το σπίτι

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα topetmou.gr, ανάμεσα στη δουλειά, στα ψώνια, και στο ρεβεγιόν, αφήστε μία μέρα κενή για να την περάσετε με τον σκύλο σας έξω απ’ το σπίτι. Κάντε κάτι που λατρεύει – πηγαίνετε στο πάρκο για παιχνίδι, στη θάλασσα, ή σε ένα εστιατόριο που σερβίρει φαγητό για σκύλους. Ρίξτε το έξω και κάντε του τα χατίρια – δεν είναι συχνές οι μέρες που μπορεί κανείς να περάσει τόσο ξένοιαστα.

Δώστε μια κάλτσα με δώρα στο ζωάκι σας

Γεμίστε τη με catnip, λιχουδιές και παιχνίδια, και χαρίστε στο καλομαθημένο ζώο συντροφιάς σας λίγες ημέρες πολυτέλειας και απόλαυσης – έτσι κι αλλιώς μετά τα βαριέται, και πρέπει να πάρετε καινούρια.

Φτιάξτε τούνελ και κάστρα για τις γάτες σας με κούτες

Όλο και κάποια κούτα θα σας έρθει μαζί με κάποιο δώρο ή από κάποια παραγγελία σας. Ενώστε κούτες μεταξύ τους και παίξτε με χαρτόνι για να φτιάξετε τούνελ, διαδρόμους και κρυψώνες στο αγαπημένο γατάκι σας. Πιστέψτε με, κανένα δώρο δεν θα εκτιμηθεί όσο αυτό!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ