Καιρός: Βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά - Πτώση της θερμοκρασίας (χάρτης & βίντεο)

Η πρόγνωση του καιρού

Πιο αναλυτικά, την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα ειναι έντονα και είναι πιθανό αν συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και σημαντικά ύψη βροχής. Στα υπόλοιπα τμήματα αναμένονται πρόσκαιρες και τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά ορεινά πάνω από τα 1500 μέτρα (ενδεικτικό υψόμετρο).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 11 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 16, στην Ήπειρο από 1 έως 13, στη Θεσσαλία από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ, με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις αρχικά έως 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά τις απογευματινές ώρες στα 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5-6 μποφόρ, ενώ μετά τις απογευματινές ώρες αναμένονται νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ