Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Αυτές είναι οι 7 πιο επικίνδυνες περιοχές – Πάνω από 330 κλήσεις στην πυροσβεστική, οι περισσότερες για κοπή δέντρων (χάρτες & βίντεο)

Η επιδείνωση του καιρού θα συνεχιστεί έως το βράδυ

Σε νέα επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής η ΕΜΥ με επτά περιοχές να παραμένουν στο «κόκκινο» για την κακοκαιρία που θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ έχοντας ήδη προκαλέσει αρκετές ζημιές σε διάφορες περιοχές.

 

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς «τo κύριο μέτωπο της κακοκαιρίας πέρασε ανατολικά, ωστόσο η επιδείνωση που ήδη έχει παρουσιάσει ο καιρός θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (07-01-2024), με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ».

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή (07-01-2024) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες:

  • Θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο.
  • Κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το βράδυ της Κυριακής.

Η πορεία της κακοκαιρίας ανά τρίωρο μέχρι σήμερα το βράδυ:

Δείτε όλα όσα έγιναν από το πρωϊνό μπουρίνι ΕΔΩΒίντεο και φωτό από το μπουρίνι ξημερώματα στην Αττική: Έριξε χαλάζι, ξεριζώθηκαν δέντρα - Αναποδογύρισε νταλίκα στον Πύργο, δείτε

Πάνω από 330 κλήσεις στην πυροσβεστική για προβλήματα από την κακοκαιρία

Οι περισσότερες αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας

Συνολικά 337 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ) λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 115 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 25 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 13 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 7 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ