3 tips για να απαλλαγείτε μια και καλή από την κατακράτηση νερού - Ας δούμε τί την προκαλεί

Η κατακράτηση του νερού στο σώμα μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα κάποιας νόσου..

Ζέστη, η αναμενόμενη έμμηνος ρύση ή η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει υπερβολική συσσώρευση νερού στους ιστούς του σώματος

Ως αποτέλεσμα, έχουμε την αίσθηση βαρύτητας, κόπωσης και ευερεθιστότητας, και το βάρος μας μέσα σε μία ημέρα δείχνει μερικά κιλά παραπάνω.Εμφανίζεται σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια, φλεβίτιδα, ή και θρόμβωσης, με προβλήματα στα νεφρά και στο ήπαρ, καθώς και στην περίπτωση του υποθυρεοειδισμού. Μπορεί επίσης να οφείλεται σε παρενέργειες από την λήψη ορισμένων φαρμάκων. Εάν η κατακράτηση του νερού, μας συμβαίνει μόνιμα, θα πρέπει να επισκεφθούμε έναν γιατρό. Σε αντίθεση περίπτωση, αν παρουσιάζεται παροδικά, θα πρέπει να προσέξουμε την διατροφή και τον τρόπο ζωής μας.

Πολύ λίγο νερό ή πάρα πολύ;
Μπορεί να σας φαίνεται ότι ο περιορισμός της πρόσληψης υγρών θα πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα. Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Το σώμα κατακρατεί το νερό μόνο όταν είναι πολύ μικρή η ποσότητά του στον οργανισμό. Αν καθημερινά πίνουμε λιγότερο από 1 λίτρο υγρών, το νερό συσσωρεύεται στους ιστούς, επειδή με τον τρόπο αυτό το σώμα αμύνεται κατά της αφυδάτωσης. Πίνοντας τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα θα αποτρέψουμε αυτή την αντίδραση. Σε ζεστό καιρό ή και σε αυξημένη σωματική δραστηριότητα, η ζήτηση για νερό αυξάνεται. Είναι σημαντικό να πίνουμε τακτικά – όσο πιο συχνά, αλλά σε μικρές γουλιές. Το να πίνουμε με την μία μεγάλες ποσότητες νερού με αρκετή χρονική διαφορά συμβάλλει στην απόπλυση μεταλλικών στοιχείων από τον οργανισμό.

Νάτριο, κάλιο και πρωτεϊνες
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα awaken.gr, η κατακράτηση του νερού είναι επίσης το αποτέλεσμα της κατανάλωσης σε μεγάλη ποσότητα νατρίου. Βρίσκεται κυρίως σε μεταποιημένα προϊόντα, σνακ, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, εδέσματα και σάλτσες σε σκόνη, και προϊόντα fast food. Η εξάλειψή τους από τη διατροφή μας με περισσότερα λαχανικά και φρούτα ευνοεί τη διατήρηση της ισορροπίας στο σώμα κατακράτησης των υγρών. Επίσης συμβάλει το να περιορίσουμε τη χρήση του αλατιού στην προετοιμασία του φαγητού. Ας έρθουμε τώρα στο μενού για τα τρόφιμα πλούσια σε κάλιο: ντομάτες, όσπρια, πορτοκάλια, μπανάνες, πατάτες και ψωμί ολικής αλέσεως. Είναι πολύ σημαντικά για το σώμα μας, για να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία σε μια συγκέντρωση των πιο σημαντικών ηλεκτρολυτών, ή απλά νάτριο και κάλιο. Η ζήτηση για έναν ενήλικα άνθρωπο είναι 1.500 mg καταλλήλως και 4800 mg ανά ημέρα. Στην περίπτωση του νατρίου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα επίπεδο κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα. Δυστυχώς, καταναλώνουμε καθημερινά κρυμμένο νάτριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τον κανόνα.

Ορμονικές διαταραχές
Μια άλλη αιτία της κατακράτησης του νερού στους ιστούς είναι η αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων. Ως εκ τούτου, το χαρακτηριστικό πρήξιμο και αίσθημα βάρους εμφανίζονται πριν την έμμηνο ρύση ή κατά τη λήψη των χαπιών ελέγχου των γεννήσεων. Βοηθά το πόσιμο άφθονου νερού όπως και αφεψήματα, και η γενικότερη υγιεινή διατροφή.

Διαβάστε ακόμη:Πως να χάσω κιλά στην κλιμακτήριο / εμμηνόπαυση - ένας πλήρης οδηγός - θησαυρός ! Διαβάστε, ακολουθήστε, απολαύστε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ