Σπύρος Σούλης: Να πώς θα καθαρίσετε γρήγορα & αποτελεσματικά το μπάνιο σας

Τα πιο έξυπνα tips

Το μπάνιο είναι ένας από τους χώρους του σπιτιού που οφείλουμε να διατηρούμε πάντα καθαρό και να τον απολυμαίνουμε συχνά. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να το καθαρίσετε στο λεπτό (και όταν λέμε «στο λεπτό» εννοούμε περίπου 10 λεπτά).

Στις γωνιές μαζεύονται οι περισσότερες βρωμιές.

Στις γωνίες μαζεύονται οι περισσότερες βρωμιές.

Πάρτε μια σακούλα Ρίξτε μέσα σε αυτήν όλα όσα δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο μπάνιο σας, αλλά βρίσκονται. Καλλυντικά, αρώματα, έξτρα πετσέτες, κοκαλάκια, τσιμπιδάκια κι ό,τι άλλο πρέπει να είναι αλλού μέσα στο σπίτι, καλό είναι να φύγει άμεσα από το μπάνιο, που σαν ένας από τους μικρότερους χώρους του σπιτιού, παθαίνει... μποτιλιάρισμα πανεύκολα.

Τραβήξτε το καζανάκι Πάρτε λίγη χλωρίνη, ρίξτε λίγη στα τοιχώματα της τουαλέτας και τρίψτε την με το πιγκάλ (το οποίο πρώτα καλό είναι να έχετε βουτήξει στη χλωρίνη). Αφήστε το πιγκάλ μέσα στην τουαλέτα και κλείστε το καπάκι για 5 λεπτά. Στο μεταξύ προχωρήστε στην επόμενη δουλειά σας.

Το ξέρατε ότι μπορείτε να κάψετε μέχρι και 90 θερμίδες καθαρίζοντας το μπάνιο σας;

Το ξέρατε ότι μπορείτε να κάψετε μέχρι και 90 θερμίδες καθαρίζοντας το μπάνιο σας;

Διαβάστε ακόμη:Ο Σπύρος Σούλης ξέρει…: Ιδού οι 5 τρόποι για να απομακρύνετε την άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σας

Κάντε το να λάμψει Βάλτε σε ένα μπουκαλάκι ίση ποσότητα νερού και λευκού ξιδιού. Ρίξτε λίγο από το μείγμα σε μια πετσέτα και καθαρίστε όλες τις επιφάνειες (νεροχύτη, καθρέφτες, βρύσες κλπ.). Κάντε το ίδιο και με τις πόρτες της ντουζιέρας σας.

Μαζέψτε τη βρωμιά Πάρτε μια άλλη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και ρίξτε λίγο από το μείγμα του ξιδιού σε αυτό. Καθαρίστε τα εξωτερικά μέρη της τουαλέτας (το καπάκι, το κάθισμα κλπ). Τραβήξτε το καζανάκι και βγάλτε το πιγκάλ από την τουαλέτα.

Αλλάξτε μόνο τις πετσέτες χεριών αν περιμένετε καλεσμένους.

Αλλάξτε μόνο τις πετσέτες χεριών αν περιμένετε καλεσμένους.

Δοκιμάστε το κόλπο με τις πετσέτες Σύμφωνα με την ιστοσελίδα spirossoulis.com, μην ανησυχείτε για τις βρεγμένες πετσέτες μπάνιου. Κανείς από τους καλεσμένους σας δεν πρόκειται να τις αγγίξει. Αλλάξτε μόνο την πετσέτα χεριών.

Τελειώστε με το πάτωμα Τινάξτε λίγο το πατάκι του μπάνιου σας για να φαίνεται σκουπισμένο. Πάρτε μια χρησιμοποιημένη πετσέτα ή μια παλιά μπλούζα την οποία χρησιμοποιείτε για τέτοιο σκοπό και καθαρίστε όλες τις γωνίες του μπάνιου σας. Εκεί μαζεύονται οι περισσότερες τρίχες και σκόνη. Το μπάνιο σας είναι πεντακάθαρο κι έτοιμο να υποδεχτεί κάθε καλεσμένο σας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ