Ανησυχία για τα χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού: Έκτακτη ενημέρωση αύριο από το υπουργείο Υγείας - 1.500 οι νοσηλείες, 95 σε ΜΕΘ (βίντεο)

Ενημέρωση αύριο για την πορεία του κορωνοϊού από το υπουργείο Υγείας

Ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας θα παραχωρήσουν αύριο, Τέταρτη, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη, της Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Χρήστου Χατζηχριστοδούλου αλλά και της καθηγήτριας Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασίας Κοτανίδου.

Σε έξαρση τα κρούσματα

Την ίδια ώρα σε ανοδική πορεία ο αριθμός των περιστατικών τόσο του κορωνοϊού όσο και των αναπνευστικών λοιμώξεων του αναπνευστικού, με τους ειδικούς να κρούουν των κώδωνα του κινδύνου.

Όπως ανέφερε χθες η ΕΡΤ, ήδη 1.500 ασθενείς νοσηλεύονται, σε κλινικές covid στα νοσοκομεία της χώρας και 95 σε ΜΕΘ. Πίεση δέχονται επίσης τα νοσοκομεία, στα τμήματα επειγόντων, κατά τις εφημερίες. Οι εισαγωγές ασθενών ανέρχονται σε 250, καθημερινά, με αντίστοιχο, ωστόσο, αριθμό εξιτηρίων.

Σε έξαρση είναι και τα κρούσματα γρίπης και των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού. Νοσηλεία χρειάζονται, κυρίως, ηλικιωμένα άτομα και ασθενείς με σοβαρά νοσήματα.

Η Ματίνα Παγώνη, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι "ο κορωνοϊός είναι εδώ, ποτέ δεν έφυγε" και συμπλήρωσε πως "η νέα υποπαραλλαγή που κυριαρχεί δεν επηρεάζει το κατώτερο αναπνευστικό και δεν κάνει πνευμονίες".

Αναφερόμενη ειδικά στα μικρά παιδιά, τόνισε πως οι μητέρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους παιδίατρους μόλις τα παιδιά θα εμφανίσουν το πρώτο σύμπτωμα, ακόμη κι αν δεν έχουν πυρετό. "Ο στρεπτόκοκκος ειδικά εμφανίζει πονόλαιμο", είπε η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε πως "αν δοθεί αγωγή άμεσα δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά".

Από την πλευρά του ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης δήλωσε πως τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει κορύφωση διασποράς τόσο στον κορονοϊό όσο και στις άλλες λοιμώξεις.

Μάλιστα, τόνισε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα προβλέπεται η κορύφωση θα σημειωθεί μέχρι τις 22-23 Ιανουαρίου, περιόδο κατά την οποία θα καταγράφονται ως και 7.200 την ημέρα.

Μετά θα ακολουθήσει αργή αποκλιμάκωση, ανέφερε συνιστώντας προσοχή καθώς υπάρχουν όπως είπε κι άλλες γιορτές, όπως οι Απόκριες μέσα στον Φεβρουάριο.

Η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας

Συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 11:30 π.μ., για την πορεία του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου θα παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, στις 11:30 π.μ., στο Υπουργείο Υγείας (ισόγειο, Αίθουσα Τύπου), σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ