Ο Βασιλιάς Φρέντερικ & η Βασίλισσα Mary χαιρετούν το πλήθος - "Κάθισαν" κι επίσημα στο θρόνο (φωτό)

Βασιλικό ζεύγος

Βασιλιάς και Βασίλισσα κι επισήμως!

Ο Φρέντερικ και η Mary είναι οι Βασιλιάδες της Δανίας.

Οι δυό τους εμφανίσθηκαν στο μπαλκόνι του Christiansborg και χαιρέτησαν με χαμόγελο και συγκίνηση το πλήθος που ζητοκραύγαζε.

 

 

Ύστερα, από λίγο βγήκαν έξω και τα παιδιά τους, ο διάδοχος του θρόνου Κρίστιαν, η Ισαβέλλα, και τα δίδυμα, Βίνσεντ και Ζοζεφίν.



instagram @mundo_monarquico

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απ' όλη τη Δανία, μια χώρα σχεδόν έξι εκατομμυρίων κατοίκων, συγκεντρώθηκαν, παρά το δριμύ ψύχος, στην πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν από κοντά τη διαδικασία της διαδοχής.

Η Mary φορούσε ένα ολόλευκο maxi φόρεμα με κλειστό ντεκολτέ και μακρύ μανίκι.

Το λευκό ρούχο της νέας βασίλισσας φέρει την υπογραφή του Δανού σχεδιαστή Soeren Le Schmidt, που είχε ράψει και το νυφικό της Mary.

 

 

Νωρίτερα, η πρώην Βασίλισσα Μαργκρέτε υπέγραψε την παραίτηση της αφήνοντας εξ ολοκλήρου το θρόνο και τις υποχρεώσεις στον γιο της Φρέντερικ.

Διαβάστε ακόμη: Η Βασίλισσα Μαργκρέτε χαιρετάει για τελευταία φορά το πλήθος - Δείτε live από την Κοπεγχάγη

Δείτε live εικόνα από την Κοπεγχάγη

Αργότερα το απόγευμα, ο νέος βασιλιάς και η βασσίλισσα πρόκειται να μεταβούν με ιππήλατη άμαξα στην κατοικία τους, τα ανάκτορα Αμαλίενμποργκ που οικοδομήθηκαν τα χρόνια του 1750 και βρίσκονται στο κέντρο της Κοπεγχάγης.

Το ζεύγος θα συνεχίσει να κατοικεί στο Αμαλίενμποργκ μαζί με την Μαργκρέτε, η οποία θα διατηρήσει τον τίτλο της ως βασίλισσας, αν και στα αντίστοιχα παλάτια τους στο οκταγωνικό αυτό ανακτορικό συγκρότημα.

Η 83χρονη, η οποία είχε στο παρελθόν δηλώσει πως θα παραμείνει ισοβίως στο θρόνο, δεν έκανε γνωστή την ακριβή αιτία της απόφασής της να παραιτηθεί, όμως δήλωσε πως μια μεγάλη επέμβαση στην πλάτη, στην οποία είχε υποβληθεί πέρυσι το Φεβρουάριο, την έκανε να σκεφτεί το μέλλον της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ