Υπερκομματική πρεμιέρα! Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης με την Άννα Διαμαντοπούλου & η Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτό)

Συναντήθηκαν όλοι στην πρεμιέρα του θεατρικού έργου "Το αγόρι με τις δυο καρδιές", στο θέατρο Άλμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος και Ακροάματος, επέλεξε να δει την παράσταση των Αφγανών συγγραφέων Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι, σε διασκευή του Φιλ Πόρτερ με θέμα το προσφυγικό, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Παρόντες στη χθεσινή παράσταση εκτός από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ήταν και ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η Άννα Διαμαντοπούλου και η πρόεδρος της "Πλεύσης Ελευθερίας", Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ποια θεατρική παράσταση είδαν μαζί Κασσελάκης, Φλωρίδης, Διαμαντοπούλου και Κωνσταντοπούλου [εικόνες]

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η πλοκή του έργου

Το έργο φέρνει στη θεατρική σκηνή την αληθινή ιστορία μιας οικογένειας προσφύγων και το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Το βιβλίο των Χάμεντ και Χεσαάμ Αμίρι γράφτηκε το 2018, ενώ εκδόθηκε το 2020σημειώνοντας εκδοτική και θεατρική επιτυχία. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2022 στο Wales Millennium Centre– σε θεατρική προσαρμογή του Φιλ Πόρτερ – ενώ ένα μήνα αργότερα, παρουσιάστηκε στο National Theatre του Λονδίνου, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης που ανεβαίνει στο θέατρο Άλμα υπογράφει ο Τάκης Τζαμαργιάς και τη μουσική ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Η αληθινή ιστορία μίας οικογένειας προσφύγων – αυτής των συγγραφέων – που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους, μετά την κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της από τους Ταλιμπάν παρουσιάζεται στο θεατρικό σανίδι καταγράφοντας την αγωνία της προσφυγιάς, τις στιγμές χαράς αλλά και της απελπισίας. "Η νέα πατρίδα” περιμένει "το αγόρι με τις δυο καρδιές” μα πάνω από όλα πρόκειται για έναν ύμνο στην ελπίδα, το θάρρος, την αλληλεγγύη και την αγάπη.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΜΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

θεατρο αλμα

θεατρο αλμα

Επίσκεψη Κασσελάκη στα γραφεία της ΠΟΘΑ

Νωρίτερα χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: "δίνοντας το στίγμα της πρόθεσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σταθεί με συνέπεια στο πλευρό των δυνάμεων του χώρου, ο πρόεδρος του κόμματος σημείωσε ότι ''ο Πολιτισμός είναι ταυτοτικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ζήτημα ανθρωπιάς''.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εργαζομένων και των δημιουργών πρόσθεσε ότι αυτό που κάνουν είναι ''λειτούργημα για την κοινωνία, είστε στο μεταίχμιο κοινωνικής αλλαγής'', καθώς και ότι ''πρέπει να υπάρχει όχι μόνο στήριξη, αλλά και συνολική ανταμοιβή από την κοινωνία''.

θεατρο αλμα

Τον Στέφανο Κασσελάκη συνόδεψαν στα γραφεία της ΠΟΘΑ η τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ, Κυριακή Μάλαμα, και η επικεφαλής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τζένη Αρσένη.

Η Κυριακή Μάλαμα τόνισε ότι "Πολιτισμός είναι οι άνθρωποί του, που θα πρέπει να προστατευθούν", καθώς επίσης ότι "ο Πολιτισμός είναι λόγος και αντίλογος", για να καταλήξει λέγοντας ότι "επεξεργαζόμαστε θέσεις και τροπολογίες για τον Πολιτισμό. Οποιαδήποτε κίνηση και να κάνουμε θα ζητήσουμε διαβούλευση μαζί σας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ