Viral η αντίδραση της Λαγκάρντ για την πιθανή υποψηφιότητα του Τραμπ στις εκλογές - "Αφήστε με να πιω λίγο καφέ…" (βίντεο)

Χρειαζόταν λίγο ενέργεια για να απαντήσει!

"Αφήστε με να πιω λίγο καφέ…" ήταν η αντίδραση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ ύστερα από ερώτηση για την άποψή της σχετικά με τις αμερικανικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2024.

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg, στο Νταβός, η δημοσιογράφος έθεσε το θέμα «αμερικανικές εκλογές» και η Λαγκάρντ προτού απαντήσει, έκανε έναν ανεπαίσθητο μορφασμό και ζήτησε να πιει μια γουλιά καφέ, προκαλώντας το γέλιο του κοινού που παρακολουθούσε τη συνέντευξη.

«Αλλά προφανώς όλοι μας ανησυχούμε γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, η μεγαλύτερη αμυντική χώρα στον κόσμο και υπήρξε φάρος της δημοκρατίας, με όλα τα καλά και τα αρνητικά της», είπε. «Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να προβλέπουμε, ακριβώς όπως κάνουμε με τον πληθωρισμό», τόνισε.

«Αν αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία, αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ πορεύτηκε τα χρόνια της θητείας του, αποτελεί σαφώς μια απειλή», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως η Λαγκάρντ, η οποία ηγείται της ΕΚΤ από τον Νοέμβριο του 2019, έχει ασκήσει κριτική στον Τραμπ στο παρελθόν. Το 2016, όταν ήταν επικεφαλής του ΔΝΤ και ο Τραμπ ήταν υποψήφιος για την προεδρία, τόνισε τους οικονομικούς κινδύνους των δασμών, μια από τις βασικές πολιτικές του. Τρία χρόνια αργότερα, πριν φύγει από την Ουάσιγκτον για τη Φρανκφούρτη, τον «χτύπησε» ξανά, λέγοντας ότι ο εμπορικός του πόλεμος με την Κίνα είχε επηρεάσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ