Φροντίδα τριχώματος γάτας: Όσα πρέπει να γνωρίζετε - Είναι πρόληψη για μελλοντικούς κινδύνους

Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής της υγιεινής!

Η φροντίδα του τριχώματος της γάτας σας, αποτελεί σημαντικό κομμάτι της καθημερινής της υγιεινής. Το υγιές και λαμπερό τρίχωμα, δεν αποτελεί μονάχα ένδειξη ευημερίας και καλής υγείας, αλλά μπορεί να μειώσει πιθανά μελλοντικά προβλήματα.

Ας δούμε παρακάτω μερικές συμβουλές για όλους εκείνους που θέλουν να φροντίζουν σωστά το τρίχωμα της γατούλας τους!

Συχνό χτένισμα και αφαίρεση νεκρής τρίχας 

Μια από τις βασικές ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε συχνά μέσα στην εβδομάδα, είναι το να χτενίζετε τη γάτα της. Με το χτένισμα αφαιρείτε τις νεκρές τρίχες και τους κόμπους, καθαρίζοντας τη γάτα σας.

Επιπλέον, μειώνετε τις τρίχες που μπορεί να βρίσκονται στο σπίτι ή στα έπιπλά σας.

Φροντίδα γάτας και συχνή καθαριότητα

Φροντίστε να διατηρείτε καθαρό το τρίχωμα της γάτας σας, χωρίς λεκέδες. Αν για παράδειγμα διαπιστώσετε πως έχει λερωθεί, καθαρίστε την με ένα υγρό πανάκι ή κάποιο σπρέι για να απομακρύνετε τις βρωμιές.

Διαβάστε ακόμη:Ας μάθουμε λοιπόν τι δεν πρέπει να δίνετε στη γατούλα σας να φάει - Έστω και μικρές ποσότητες κάποιων τροφών μπορεί να τη βλάψουν

Εξασφαλίστε σωστή διατροφή για τη γάτα σας

Η σωστή διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος και του τριχώματος της γάτας σας. Σιγουρευτείτε πως η γάτα σας τρέφεται με τροφή που περιέχει ποιοτικά συστατικά υψηλής ποιότητας, που διατηρούν το δέρμα τους υγιές και αποτρέπουν την πτώση τρίχας.

Τακτικός έλεγχος για τυχόν προβλήματα του δέρματος

Καλό είναι να ελέγχετε τακτικά το τρίχωμα και το δέρμα της γάτας σας. Αν παρατηρείτε κάτι ασυνήθιστο, για παράδειγμα εξαιρετικά ξηρό δέρμα, τότε καλό είναι να επισκεφθείτε έναν κτηνίατρο. Εκείνος θα εξετάσει τη μικρή σας φίλη, θα διαγνώσει το πρόβλημα και θα σας προτείνει την απαιτούμενη θεραπεία.

Λούσιμο της γάτας σας

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα petshop88.gr, οι γάτες έχουν την ικανότητα να φροντίζουν μόνες τους τον εαυτό τους, χωρίς να έχουν άμεση ανάγκη το πλύσιμο. Αν ωστόσο παρατηρήσετε πως υπάρχει συσσωρευμένη βρωμιά, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά σαμπουάν, ώστε να τις καθαρίσετε αποτελεσματικά και να απομακρύνετε διάφορα μικρόβια.

Δώστε προσοχή στο περιβάλλον της γάτας σας

Οι εξωτερικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα της τρίχας μιας γάτας. Βεβαιωθείτε πως ο χώρος που μένει είναι ασφαλής, δεν έχει παράσιτα και λοιπές βρωμιές. Φροντίστε να καθαρίζετε συχνά και σωστά το περιβάλλον της και τα μέρη στα οποία κινείται, όπως τουαλέτα, κρεβατάκι, μπολάκια φαγητού και νερού.

Η καλή υγιεινή, η σωστή διατροφή και η περιποίηση είναι απαραίτητα για να ενισχύσετε τη λάμψη αλλά και την υγεία του τριχώματος της γάτας σας.

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για οποιαδήποτε απορία μπορεί να προκύψει σχετικά με τον καθαρισμό της και εξασφαλίστε της μια καθημερινότητα γεμάτη χαρά και υγεία!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ