Συγκινεί η μητέρα της Ασπασίας Μπόγρη: «28 χρόνια δεν έπαψες να χαμογελάς» - Ο πατέρας πυροβόλησε την κόρη του στο κεφάλι για να εκδικηθεί τη γυναίκα του

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, όταν ο πατέρας πυροβόλησε στο Άργος το κορίτσι του το 2011

Η Ασπασία Μπόγρη συνεχίζει να δίνει μάχη, 11 χρόνια αφού ο πατέρας της την πυροβόλησε στο κεφάλι ένα μοιραίο μεσημέρι στο Άργος.

Το νεαρό κορίτσι γεννήθηκε σαν σήμερα πριν 28 χρόνια και το μήνυμα της μητέρας της ραγίζει καρδιές.

Η Σπυριδούλα Φατούρου, μητέρα της Ασπασίας, γράφει:

28 χρόνια πριν, Ο Θεός με ευλόγησε να γίνω η δική σου μάνα!

28 χρόνια μετά, εξακολουθεί να με ευλογεί, αφήνοντας σε δίπλα μου!

28 χρόνια διδάσκεις ήθος, αξιοπρέπεια, πίστη και δύναμη κανοντας με περήφανη…

28 χρόνια δεν έπαψες στιγμή να χαμογελάς, κάνοντας μας καλύτερους ανθρώπους…

28 χρόνια υποκλίνομαι μπροστά σου, γιατί στους αγγέλους έτσι επιβάλλεται….

Χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ευλογία Κυρίου πάντα, μονάκριβη κόρη μου!

Χρόνια πολλά Ασπασία της καρδιάς μου!!!

 

 

Διαβάστε ακόμα: H τραγική μητέρα της 17χρονης που πυροβολήθηκε από τον αυτόχειρα πατέρα της: «Το μόνο που θέλω είναι να γίνει καλά η Ασπασία μου»

Η μέρα του Αυγούστου του 2013 που άλλαξε τη ζωή της

Μια ζεστή μέρα του Αυγούστου η ζωή της 17χρονης Ασπασίας Μπόγρη από το Άργος άλλαξε για πάντα. Εκείνη δεν μπορούσε να προβλέψει ότι οι διαφορές των γονιών της θα τη μεταμόρφωναν σε ένα αγνώριστο κορίτσι, ένα κορίτσι που δεν θα αποκτούσε ποτέ την παλιά της ζωή. Η Ασπασία συναντά τον πατέρα της για φαγητό και λίγο πριν χωρίσουν πάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα στη μητέρα της. Ο πατέρας της την πλησιάζει και σε απόσταση αναπνοής, αφού πρώτα της λέει «σ’ αγαπώ πολύ» και την πυροβολεί στο κεφάλι. Μετά στρέφει το όπλο στον εαυτό του και, αφού περνάει λίγες μέρες στην Εντατική του Τζάνειου νοσοκομείου, εκπνέει.

Στο σπίτι του 47χρονου επιχειρηματία οι Αρχές βρίσκουν μια χειρόγραφη επιστολή με αποδέκτη τη γυναίκα του Σπυριδούλα Φατούρου, την οποία κατηγορούσε για τη διάλυση του γάμου τους. «Σκοτώνω την κόρη μας για να μη γίνει σαν και εσένα. Κανονικά θα έπρεπε να σκοτώσω εσένα, αλλά επειδή θα ζήσεις, όσο ζήσεις, με το βάρος του θανάτου της, θα είναι καλύτερα».

 

 

Η Ασπασία κερδίζει τη μάχη για τη ζωή, αλλά πλέον είναι καταδικασμένη να ζει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι, καθώς έχει 99% αναπηρία. Μάνα και κόρη ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής, η Ασπασία μεταφέρεται στο σπίτι της.

Διαβάστε ακόμα: Στο ίδιο κέντρο αποκατάστασης που νοσηλεύεται η Μυρτώ θα μεταφερθεί η 18χρονη Ασπασία από το Άργος που την είχε πυροβολήσει ο πατέρας της

«Ό,τι καινούργιο θέλει χρόνο για να το συνηθίσεις. Δεν είναι εύκολη απόφαση. Όσο παράξενο και αν φαίνεται, 3,5 χρόνια που η Ασπασία έμεινε στο Κέντρο Αποκατάστασης είχε κάνει όλο τον κόσμο φίλους της. Ήταν το σπίτι της. Αυτή η αλλαγή έχει ταράξει τα νερά, αλλά ήταν απαραίτητη για την κοινωνικοποίησή της. Είχαμε πάθει ιδρυματοποίηση, αυτή είναι η αλήθεια. Δεν θα κάνω το παιδί μου… Κωσταλέξι» είχε πει η μητέρα της στο Έθνος.

«Η Ασπασία δεν περπατάει, δεν μιλάει, δεν κινείται. Αν δεν την γυρίσω στο κρεβάτι, δεν θα το κάνει ποτέ μόνη της, θα μείνει στην ίδια θέση. Αν δεν την ταΐσω δεν θα φάει ποτέ. Κακά τα ψέματα, δεν πετάω στον ουρανό» διευκρίνισε η κ. Φατούρου επισημαίνοντας: «Θέλει να είναι δίπλα στους φίλους της, να κάνει περισσότερες βόλτες, να δέχεται έντονα ερεθίσματα που θα τη βοηθήσουν περισσότερο στη μάχη για την αποκατάστασή της».

Δείτε ακόμα: H 19χρονη Ασπασία που πυροβολήθηκε από τον πατέρα της χαμογελά ξανά - Δείτε τη συγκινητική φωτό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ