Σοκάρει ο Π. Τουτουντζής: Σταμάτησαν το αμάξι με χειρόφρενο, κατέβηκαν με έκαναν μαύρο στο ξύλο - Υποσχέθηκα ότι δεν θα αφήσω αυτό μου δημιουργήσει φόβο (βίντεο)

O make-up artist, Παντελής Τουτουντζής περιγράφει τα πρώτα χρόνια της ζωή του στην Κρήτη τη δεκαετία του '80

Μια σοκαριστική ιστορία, όταν ο ίδιος, ως έφηβος, είχε πέσει θύμα βίας λόγω της εμφάνισης και της σεξουαλικότητάς του, αφηγήθηκε ο Παντελής Τουτουντζής.

Ο γνωστός make-up artist βρέθηκε παρέα με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές» σε ένα οδοιπορικό στην Κρήτη, όπου μεγάλωσε, σε μια εκπομπή με θέμα τις ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες και τα δικαιώματά τους.

Ο ίδιος περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως γκέι παιδί, ενώ αναφέρθηκε και στα παιδιά που έχει αποκτήσει με τον σύντροφό του, με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια και η ευχή του για τα παιδιά του

«Δεν μπορώ να πω ότι ήταν με ροδοπέταλα ο δρόμος μου τη δεκαετία του ’80 στην Κρήτη. Πολύ δύσκολα. Οι γονείς είχαν πολύ αρνητικές επιρροές για να ακούσουν ένα τέτοιο θέμα, εγώ ήμουν πολύ δυσκολεμένος γιατί ήξερα ότι δεν “χωρούσα” πουθενά, δέχθηκα αρκετό bullying στο σχολείο από πολύ μικρή ηλικία, με πολύ βίαιο τρόπο. Δεν έκρυβα αυτό που ήμουν, και αυτό έβγαζε πολύ βίαιες συμπεριφορές απέναντί μου, στις οποίες, βέβαια, οφείλω αυτό που είμαι σήμερα. Γιατί έμαθα να τις διαχειρίζομαι, να θυμώνω, να ενεργοποιούμαι ακόμα πιο πολύ», ανέφερε αρχικά ο Παντελής Τουτουντζής.

«Σαν έφηβος είχα βρεθεί καλεσμένος σε ένα rave πάρτι, που τότε ήταν η ηλεκτρονική μουσική, και, φαντάσου, στην Κρήτη δεν υπήρχε αγόρι βαμμένο - αυτό που λέμε fashion τώρα, που τα παιδιά είναι ελεύθερα και χρωματίζουν τα πρόσωπά τους και είναι υπέροχο. Βάφω τα μάτια μου, φοράω το στενό μου τζιν, εννοείται, έτσι ένιωθα καλά και δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Σταματάνε με χειρόφρενο δίπλα μου, κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο και με κάνουν μαύρο στο ξύλο», αποκάλυψε ο ίδιος, εμφανώς συναισθηματικά φορτισμένος, σοκάροντας με την περιγραφή του.

«Αυτό που με σόκαρε είναι ότι… Κάτσε να μην είναι δακρύβρεχτο… Αυτό που με σόκαρε είναι ότι εγώ έκλεισα τα μάτια μου, είπα “θα περάσει” και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δεν θα αφήσω αυτή την εμπειρία να με πάει πίσω και να μου δημιουργήσει φόβο. Το να μάθεις να αποβάλλεις, τόσο γρήγορα, τόσο άσχημα πράγματα, είναι η δυστυχία και η ευτυχία που περάσαμε εμείς σαν γκέι παιδιά», πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα παιδιά του, ο Παντελής Τουτουντζής αναφέρθηκε στον στόχο που έχουν με τον σύντροφό του ως γονείς, λέγοντας: «Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε στην ανατροφή των παιδιών μας. Λειτουργούμε με πάρα πολλή αγάπη, τεράστια ευθύνη απέναντί τους, και θέλουμε να κάνουμε δύο παιδιά ευτυχισμένα και να γίνουν ακριβώς αυτό που ονειρεύονται. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και να προσέξουμε, να ακούσουμε πολύ βαθιά, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Έτσι, νομίζω, πετυχαίνει ο γονιός, για εμένα. Όταν το παιδί πει ότι "έγινα αυτό που ονειρευόμουν". Εγώ το έκανα. Είμαι αυτό που ονειρευόμουν. Ας γίνουν αυτό που ονειρεύονται. Αυτή είναι η ευχή μου για τα παιδιά μου».

«Βάλλομαι καθημερινά από τη μέρα που γεννήθηκα, από έναν τυχαίο που μπορεί να βγει και να πει για μένα με βγάλει στα μανταλάκια, με βίαιο τρόπο. Αυτό είναι απαίσιο. Αν στη Γερμανία κάποιος σε πει πού@@@ έχει πρόστιμο. Εδώ σε λένε καθημερινά και τους χειροκροτούν. Θα το προλάβουμε να ζήσουμε τόσο ελεύθεροι ή θα πεθάνουμε και θα παλεύουμε για τις επόμενες γενιές;», τόνισε ακόμη ο Παντελής Τουτουντζής σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, εκφράζοντας την αγωνία του για το αύριο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ