«Άλλος Άνθρωπος»: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, της μητέρας και του γαμπρού του – Πως διακινούσε χρήματα μέσω Paypal (βίντεο)

Ασκήθηκε τελικά εισαγγελική έρευνα για τον " Άλλο Άνθρωπο"

Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας, μπαίνουν ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονοπούλος, και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία θα ελεγχθούν επειδή στους λογαριασμούς τους, σύμφωνα με το πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, κατατέθηκαν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Τα αδικήματα για τα οποία θα ελεγχθεί ο κ. Πολυχρονόπουλος και οι συγγενείς του είναι συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας από Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Με την έναρξη έρευνας αναμένεται να ζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

 

 

Δωρεές μέσω Paypal

Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας λάμβανε με αρκετούς τρόπους τις δωρεές.

Ο κ. Πολυχρονόπουλος, όπως ανέφερε το Mega, φέρεται να λαμβάνει χρήματα και μέσω Paypal. Ειδικότερα, έπαιρνε χρήματα για τον «Άλλο Άνθρωπο» με μετρητά, μέσω τραπεζικών λογαριασμών, paypal και με ταχυδρομική επιταγή, μέσω ΕΛΤΑ

Ο λογαριασμός Paypal για τις δωρεές στον «Άλλο Άνθρωπο» φαίνεται να είναι συνδεδεμένος με λογαριασμούς αμερικάνικων τραπεζών.

Διαβάστε ακόμα: «Τσέπωσε δωρεά 140.000 ευρώ»: Καταγγελία για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο από πρώην εθελοντή – Έκανε λογαριασμό 7.500 ευρώ στα μπουζούκια (βίντεο)

Με αρκετούς τρόπους λάμβανε ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας τις δωρεές, με τις αρχές να επιχειρούν να συνθέσουν το παζλ των οικονομικών δοσοληψιών του, μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, και την απόφαση για δέσμευση όλων των λογαριασμών του.

 

 

Αποκαλυπτική μαρτυρία για τον "Άλλο Άνθρωπο": «Πουλούσαν τα τρόφιμα από τις δωρεές, τα στέλναμε στη Ρουμανία»

Λογαριασμοί δύο εθελοντών της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών της εισαγγελίας την ίδια ώρα που οι καταγγελίες για τη δράση του Πολυχρονόπουλου παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

 

 

Ο Αλέξανδρος Κατσιφός, δικηγόρος του Κ. Πολυχρονόπουλου απάντα για τον "Άλλον Άνθρωπο" στο Καλημέρα Ελλάδα

 

 

Στ. Μπαλάσκας για Πολυχρονόπουλο: Αν η έρευνα καταλήξει σε στοιχεία, τότε θα υπάρξουν κατηγορίες

Ο αστυνομικός αναλυτής, Στ. Μπαλάσκας, και ο δικηγόρος του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας μιλούν στο "Σήμερα", μετά το πόρισμα Αρχής για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

 

 

Διαβάστε ακόμα: «Ζητώ συγγνώμη για την αναστάτωση»: Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος θα απέχει μέχρι να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη – Η φωτό να παίζει «φρουτάκια» (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ