Αυτή είναι η χελώνα που ζει 191 χρόνια: Έχει συναντήσει Πρίγκιπες και Βασιλιάδες - Που ζει ο "Μαθουσάλας" (φωτό)

Κουράγια ...

Ο δούκας του Εδιμβούργου, Εδουάρδος πραγματοποίησε ένα τετραήμερο ταξίδι στο απομακρυσμένο νησί, St Helena (Αγία Ελένη) όπου συνάντησε την 191χρονη χελώνα Jonathan – μια χελώνα που έχει γνωρίσει επίσης και η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Γίνεται πολλή συζήτηση σήμερα σε όλο τον κόσμο για τις «μπλε ζώνες» του κόσμου: τις περιοχές όπου οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, λόγω του κλίματος, της διατροφής και του τρόπου ζωής.

Φαίνεται ότι ο 191χρονος Τζόναθαν έχει σπάσει τον κανόνα, ζει κάτω από τον ήλιο στην τροπική St. Helena από τη δεκαετία του 1880 και δέχεται τακτικές επισκέψεις από τους royals. 

Prince Edward meets Jonathan an old friend of the family and resident of St Helena since the 1880s

Ο Δούκας χρειάστηκε περίπου τέσσερις ημέρες για να φτάσει στο νησί, που βρίσκεται στη μέση του Νότιου Ατλαντικού Ωκεανού, 1.200 μίλια από την Αφρική και 1.800 μίλια από τη Νότια Αμερική.

Ο Εδουάρδος ήταν αναμφίβολα χαρούμενος που έφτασε στο ηλιόλουστο τροπικό νησί, το οποίο ήταν βρετανικό έδαφος από τον επίσημο αποικισμό του από το βρετανικό στέμμα το 1834. Η περιοχή φέρεται να ήταν ακατοίκητη όταν ανακαλύφθηκε από Πορτογάλους εξερευνητές το 1502. στη συνέχεια κατελήφθη από τους Ολλανδούς για μια περίοδο.

Είναι ίσως περισσότερο γνωστό ως ο τόπος εξορίας του Ναπολέοντα Α' τον Οκτώβριο του 1815 μετά την ήττα του στη μάχη του Βατερλώ.

Το νησί είναι επίσης γνωστό για το ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάργηση της δουλείας, όπου η επίσημη χειραφέτηση των αιχμαλώτων σκλάβων στο νησί έγινε το 1839.

Οι βασιλιάδες έχουν μακρά σύνδεση με το νησί, αλλά για τον Πρίγκιπα Εδουάρδο είναι η πρώτη του επίσκεψη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tatler (@tatlermagazine)

Στο παρελθόν είχε μεταβεί εκεί η πριγκίπισσα Άννα, το Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', η Βασίλισσα Ελισάβετ Β', ο Πρίγκιπας Φιλίππος, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρίγκιπας θα συμμετάσχει σε μια δημόσια εκδήλωση στη Μεγάλη Παρέλαση στην πρωτεύουσα του νησιού, Τζέιμσταουν.

Θα συναντήσει επίσης μέλη της τοπικής κοινότητας.

Ο σημερινός κυβερνήτης, Νάιτζελ Φίλιπς, δήλωσε ότι είναι «τιμή του να καλωσορίζει την Αυτού Βασιλική Υψηλότητα τον Δούκα του Εδιμβούργου στην Αγία Ελένη», προσθέτοντας ότι είναι «ευκαιρία να γιορτάσουμε όλα όσα είναι σπουδαία για τον πολιτισμό και το περιβάλλον αυτού του αξιοσημείωτου νησιού. .'

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ