Οικογένεια Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία: Απομακρύνθηκε το ένα παιδί μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα – Τι λέει ο πατέρας, γιατί τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο (βίντεο)

Ο εισαγγελέας εκτός από την παρέμβαση για τα παιδιά άσκησε κατεπείγουσα προανάκριση για τις συνθήκες που ζούνε.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει στην Κορινθία οικογένεια με 5 παιδιά που δηλώνουν Παλαιοχριστιανοί οδήγησε τον εισαγγελέα σε παρέμβαση, ζητώντας να απομακρυνθούν τα παιδιά από το σημείο που βρίσκονται και να μεταφερθούν σε σπίτι στην περιοχή, που φέρεται να έχει σχέση με την οικογένεια, σύμφωνα με το MEGA.

 

 

«Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά σχολείο»

Ο πατέρας της οικογένειας, Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, μίλησε στον ΑΝΤ1 και ερωτώμενος για ποιο λόγο ζουν σε αυτές τις συνθήκες, απάντησε: «Όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζονται. Είχα έξι παιδιά στην Αθήνα που ζούσα και έπρεπε να ταΐσω οκτώ στόματα με χίλια ευρώ, δεν μου έφταναν. Μένω πλέον εδώ και δεν είναι μόνο το οικονομικό είναι και το πρακτικό κομμάτι».

Σε ερώτηση γιατί δεν πηγαίνουν τα παιδιά του στο σχολείο, απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

 

 

Σχετικά με το ότι αυτό είναι παράνομο, ο ίδιος δήλωσε πως «ότι είναι νόμιμο, δεν είναι και ηθικό. Κάθε Έλληνας δικαιούται να έχει το δικό του σπίτι. Δεν πρέπει να βλέπουμε επιλεκτικά. Θεωρείται κανονικό όταν ήμουν στην Αθήνα να μου δίνουν για την στέγαση 200 ευρώ; Η αξιοπρέπεια στον άνθρωπο είναι να διατηρεί τα πιστεύω του. Δεν υποχρεούμαι να στείλω τα παιδιά μου στο σχολείο. Το πανελλήνιο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα προβλήματα».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ