Τι συμβαίνει με την Όλγα Γεροβασίλη; Όλη η δήλωση που μοιάζει με αποστασιοποίηση – «Χωρίζει» με Κασσελάκη; (βίντεο)

Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρει σε ανάρτησή της ότι το Συνέδριο του Κόμματος που αρχίζει την Πέμπτη, οδεύει να εξελιχθεί «ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος»

Στα μαχαίρια η Όλγα Γεροβασίλη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη μετά την δημοσιοποίηση ερωτηματολογίου για αλλαγή ονόματος, λογότυπου, δομής οργάνωσης του κόμματος, χωρίς έχει ενημερωθεί κανένα στέλεχος του.

Με ανάρτησή της η Όλγα Γεροβασίλη εκφράζει τη μεγάλη της έκπληξη διαβάζοντας στον ιστότοπο του #iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για όλα τα παραπάνω θέματα και όλα αυτά πριν από το Συνέδριο του κόμματος, που αρχίζει την ερχόμενη Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου.

Σε... διαζύγιο οδεύουν οι σχέσεις των δύο

"Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου", γράφει στην ανάρτησή της η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η κυρία Γεροβασίλη αναφέρεται στο ερωτηματολόγιο που ανέβηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ και στο οποίο υπάρχουν ερωτήματα ακόμα και για αλλαγή του ονόματος και του λογοτύπου του κόμματος.

 

Όλη η ανάρτηση της Όλγας Γεροβασίλη:

«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του #iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του #ΣΥΡΙΖΑ_ΠΣ. Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας.

Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.

Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.

Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ' όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί ντεφάκτο σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Image

Να σημειωθεί ότι η Όλγα Γεροβασίλη είναι από τα στελέχη πρώτης γραμμής που βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος μετά το ραντεβού που είχε με τον Διονύση Τεμπονέρα είχε προαναγγείλει την παρέμβασή του στο Συνέδριο, το οποίο θα αρχίσει μία ημέρα νωρίτερα, στις 22 Φεβρουαρίου.

 

 

 

Το ερωτηματολόγιο για αλλαγή ονόματος και λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε ένα ερωτηματολόγιο, με ερωτήματα ακόμα και για αλλαγή του ονόματος και του λογοτύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει λογότυπο;». Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα τα οποία ο κ. Κασσελάκης στο κάλεσμά του καλεί τα μέλη και όσους εγγραφούν ακόμη και τώρα στο κόμμα μέσω isyriza να απαντήσουν για να προωθήσει την ατζέντα «τα αλλάζω όλα».

 

 

Ο αιφνιδιασμός στα στελέχη του κόμματος ήταν ορατός με το κόμμα σε όλη του τη διάρθρωση και κυρίως στα πολιτικά του όργανα να μην έχει λάβει καμία ενημέρωση για αυτές του τις προθέσεις.

Διαβάστε ακόμα: Γνώρισα τον Στέφανο Κασσελάκη: Πέρασαμε μια βραδιά πολιτικής συζήτησης & γαστρονομίας στην Gallina - Τι μας είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (φωτό & βίντεο)

«Επιθυμείτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα;». Αυτό το ερώτημα που ακολουθεί στο ερωτηματολόγιο αμέσως μετά, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κ. Κασσελάκης χωρίς να έχει ανοίξει σε κανέναν τα χαρτιά μέχρι τώρα, επιβεβαιώνει αυτό που είχαν όλοι ως αίσθηση στην Κουμουνδούρου ότι θέλει να φτιάξει το δικό του κόμμα.

Στα ερωτήματα που προσομοιάζουν περισσότερο με ερωτηματολόγιο δημοσκόπησης ο κ. Κασσελλάκης βάζει επί τάπητος και τις αλλαγές στα όργανα του κόμματος (Πολιτική Γραμματεία κ.λπ.),  θέτοντας το γενικό ερώτημα «Πιστεύετε ότι η τωρινή δομή του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτελεσματική;» ή «είστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση των οργάνων του κόμματος;».

Διαβάστε ακόμα: 3ήμερο στις Σπέτσες για τον ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση Κασσελάκη, το «σφιχτό» πρόγραμμα συσκέψεων– To φουσκωτό του ναυάρχου (βίντεο)

Το ποιες μπορεί να είναι πλειοψηφικά οι απαντήσεις είναι λίγο-πολύ αναμενόμενες από τη φύση των ερωτημάτων.

«Αριστερά ή Κεντροαριστερά;»

Βαρύνουσας σημασίας είναι ο βαθμός συμμετοχής στο εσωτερικό δημοψήφισμα όπως το χαρακτηρίζουν πολλοί.

Το δημοψήφισμα μπαίνει σε αυτό που Ραγκούσης – Θεοχαρόπουλος και Ζαχαριάδης είχαν θέσει πρώτοι ως διακύβευμα ζητώντας την μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την ομάδα της Αριστεράς στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών στο ευρωκοινοβούλιο.

Μάλιστα οι τρεις είχαν ζητήσει στην Πολιτική Γραμματεία να διεξαχθεί ακόμη και δημοψήφισμα για το θέμα που έχουν θέσει και ο κ. Κασσελάκης στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή είχε δεχθεί να μπει στον προσυνεδριακό διάλογο.

Διαβάστε ακόμα: Δείτε βίντεο με τον απρόσκλητο Κασσελάκη σε εμφάνιση έκπληξη στην εκδήλωση της Κεντροαριστεράς - Τα 'χασε η Αχτσιόγλου, η ψυχρή χειραψία και η... ατάκα

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ