Συγκινεί η μητέρα του Αλεξέι Ναβάλνι: «Βλαντίμιρ Πούτιν, αφήστε με, να δω τον γιο μου να μπορέσω να τον θάψω» - Μέσα στο χιόνι στη φυλακή όπου πέθανε (βίντεο)

Αγιάτρευτος ο πόνος της μάνας, περιμένει μέσα στο χιόνι, έξω από τη φυλακή τη σορό του γιού της, Αλεξέι Ναβάλνι για να τη θάψει

Η μητέρα του νεκρού ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, Λουντμίλα Ναβάλναγια κάλεσε τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να της παραδώσει τη σορό του γιου της.

«Βλαντίμιρ Πούτιν, αφήστε με να δω επιτέλους τον γιο μου», ανέφερε η Ναβάλναγια σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της. Μιλώντας με φόντο τη διαβόητη φυλακή, η μητέρα του – ντυμένη στα μαύρα – παραπονέθηκε ότι δεν ήξερε καν πού βρισκόταν η σορός του γιου της και απαίτησε από τον Πούτιν να δώσει εντολή να την απελευθερώσει.

Ο 47χρονος Ναβάλνι φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του και να πέθανε την Παρασκευή έπειτα από περίπατο στο σωφρονιστικό κέντρο «Πολικός Λύκος» στον Αρκτικό Κύκλο. Οι Αρχές της φυλακής όπου κρατούνταν, δήλωσαν ότι υπέστη «σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου», ανέφερε η ομάδα του. Δεν είναι σαφές αν έχει διενεργηθεί ακόμη νεκροψία στη σορό του.

«Για πέμπτη ημέρα δεν μπορώ να τον δω, δεν μου δίνουν τη σορό του και δεν μου λένε καν πού βρίσκεται», ανέφερε στο μήνυμα που μεταδόθηκε στο κανάλι Navalny LIVE στο YouTube.

«Απευθύνω έκκληση σε εσάς, Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επίλυση αυτού του ζητήματος εξαρτάται μόνο από εσάς. Αφήστε με να δω επιτέλους τον γιο μου», ανέφερε, προσθέτοντας: «Απαιτώ να απελευθερωθεί άμεσα η σορός του Αλεξέι, ώστε να μπορέσω να τον θάψω ανθρώπινα».

Χθες, η χήρα του Ναβάλνι, Γιούλια, κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ως υπεύθυνο για τον θάνατο του συζύγου της, υποστηρίζοντας πως δηλητηριάστηκε με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Διαβάστε ακόμα: Γιούλια Ναβάλναγια: Αναλαμβάνει τη ηνία της αντιπολίτευσης κατά του Πούτιν – «Θα συνεχίσω το έργο του Αλεξέι» λέει η σύζυγος του Ναβάλνι (φωτό & βίντεο)

Η Γιούλια Ναβάλναγια υπέβαλε εκ νέου αίτημα να της επιστραφεί η σορός του συζύγου της «για να ταφεί με αξιοπρέπεια». Απαντώντας στα σχόλια του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: «Δεν με ενδιαφέρει πώς σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του δολοφόνου τα λόγια μου. Δώστε πίσω το σώμα του Αλεξέι και αφήστε τον να ταφεί με αξιοπρέπεια, μην εμποδίζετε τους ανθρώπους να τον αποχαιρετήσουν. Και πραγματικά ζητώ από όλους τους δημοσιογράφους που μπορεί να εξακολουθούν να κάνουν ερωτήσεις: μην ρωτάτε για μένα, ρωτήστε για τον Αλεξέι».

Διαβάστε ακόμα: Το love story ενός ήρωα: Έφυγε για πάντα ο Αλεξέι Ναβάλνι & άφησε πίσω την αγαπημένη του Γιούλια και τα 2 παιδιά τους – Πως γνωρίστηκαν; - Τα λόγια αγάπης (φωτό)

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ