«Θα σε σκοτώσω και εσένα»: Ο πεθερός σημάδεψε τον γιό του, μετά τη δολοφονία του γαμπρού του στην Αγία Βαρβάρα - Τώρα ζητά «συγνώμη από τα εγγόνια» (βίντεο)

Το παππούς και γιαγιά που προφυλακίστηκαν προσπαθούσαν να πάρουν την επιμέλεια των εγγονιών για αυτό ήταν σε κόντρα με την κόρη τους και το θύμα, τον σύζυγό της, τι είπε στην 4ωρη απολογία του ο δράστης

Σοκάρουν καθημερινά οι αποκαλύψεις για το φονικό στην Αγία Βαρβάρα όπου ο 69χρονος πεθερός εκτέλεσε στην είσοδο της αυλής του σπιτιού τον γαμπρό του. Για το έγκλημα έχει συλληφθεί και η σύζυγος του δράση, η πεθερά του θύματος επειδή φώναζε στον άντρα της «ρίξτου, ρίξτου». Και οι δύο έχουν προφυλακιστεί.

Ο γιός του δράστη που έμενε στον 2ο όροφο μιλώντας στο «Live News» και ανέφερε πως «είδα από το μπαλκόνι τον πατέρα μου να κρατάει την καραμπίνα και να φωνάζει “τον σκότωσα τον Π…”. Πήρα τηλέφωνο το θύμα άκουσα το τηλέφωνό του να χτυπάει στο ισόγειο και κατάλαβα ότι ήδη τον είχε σκοτώσει».

«Όταν φώναξα στον πατέρα μου από το μπαλκόνι “τι έκανες ρε;” εκείνος, έστρεψε το όπλο κατά πάνω μου και είπε “θα σε σκοτώσω και εσένα”. Αυτό το είδε και ο 12χρονος γιος μου που βγήκε στο μπαλκόνι», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα: Ανατροπή στη δολοφονία του γαμπρού από τον πεθερό: Οι 4 μηνύσεις, η καταγγελία της κόρης για κακοποίηση - Η ατάκα που όπλισε το χέρι του δράστη (βίντεο)

Η αντιδικία με τον γαμπρό

Ο γιός του δράστη ανέφερε ότι οι γονείς του είχαν καλές σχέσεις με την αδερφή και τον γαμπρό του πριν από κάποια χρόνια. Ωστόσο, όλα φέρεται να άλλαξαν, επειδή εκείνοι αναζητούσαν τρόπο να ασκούν έλεγχο στη ζωή της και στα ανήλικα εγγόνια τους. Μάλιστα, ο άνδρας ανέφερε ότι οι γονείς διεκδίκησαν την επιμέλεια των εγγονιών με ψευδείς λόγους, ώστε να έχουν έλεγχο στη ζωή τους και να αποφασίζουν εκείνοι.

«Μέχρι πριν 3 χρόνια οι σχέσεις τους ήταν καλές και το ζευγάρι άφηνε τα παιδιά στους παππούδες. Ωστόσο, οι γονείς μου είχαν γίνει παρεμβατικοί στη ζωή της αδερφής μου. Τότε, μετά από δική μου προτροπή βρήκαν μια γυναίκα για να κρατάει τα παιδιά, μέχρι που αραίωσαν οι σχέσεις με τους παππούδες. Οι γονείς μου θεώρησαν ότι για αυτό έφταιγε ο γαμπρός μου και έγιναν εχθρικοί απέναντί του», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι επειδή έχαναν τον έλεγχο, δημιούργησαν όλοι αυτή την ιστορία με την κακοποίηση των παιδιών με σκοπό να πάρουν την επιμέλεια. Ότι αυτός ήταν ο σκοπός τους, μου το είχαν πει ρητώς», σημείωσε στις δηλώσεις του.

Διαβάστε ακόμα: «Ρίξτου, ρίξτου» φώναζε από το θυροτηλέφωνο η πεθερά: Ο σύζυγός της, εκτέλεσε τον γαμπρό του – Το θύμα κρατούσε το χεράκι του παιδιού του (βίντεο)

«Ήταν προαποφασισμένο»

Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού δήλωσε ότι ο πατέρας του μπορεί να είχε προαποφασίσει το έγκλημα, καθώς έφερε το μοιραίο όπλο από τη Σπάρτη στην Αγία Βαρβάρα, χωρίς κάποιο εμφανή λόγο.

«Όσες φορές μίλησα με τον πατέρα μου στο τηλέφωνο, άκουγα τη μητέρα μου από μέσα, σαν υποβολέα. Ο πατέρας μου τελευταία φορά πήγε στη Σπάρτη τον Σεπτέμβριο του 2023. Οι γονείς εκεί μένουν το περισσότερο διάστημα, επιστρέφουν, δημιουργούν προβλήματα για 5-6 μέρες και φεύγουν ξανά. Τελευταία φορά επέστρεψαν στις 16 Φεβρουαρίου. Περίμεναν την αδερφή και τον γαμπρό μου στην είσοδο της πολυκατοικίας για να τους βρίσουν», είπε ο άνδρας.


«Ο πατέρας μου θεωρώ ότι είχε προαποφασίσει να σκοτώσει το θύμα και για αυτό έφερε το όπλο από τη Σπάρτη. Η δε μητέρα μου, θεωρώ ότι ενίσχυσε την απόφαση του με την προτροπή και τη συμπεριφορά της», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμα: Πεθερός πυροβόλησε & σκότωσε τον γαμπρό του, πατέρα 3 παιδιών μπροστά στα μάτια του εγγονού - Το χρονικό του εγκλήματος (βίντεο)

Έπειτα, τόνισε πως «γνώριζαν το πρόγραμμα της αδερφής μου και ήξεραν ότι θα λείπει στη Σπάρτη. Ομοίως, γνώριζαν ότι ο αδερφός μου Σάββατο βράδυ ή εργάζεται, ή θα είναι έξω. Επίσης, γνώριζαν ότι τα ανήλικα παιδιά του θύματος τα κρατάω εγώ με τη σύζυγό μου, γιατί το θύμα συνήθιζε να βγαίνει για δουλειές του σπιτιού. Ήξεραν δηλαδή, ότι μπορούσαν να τον βρουν μόνο του στην είσοδο του σπιτιού, όπως και έγινε».

«Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους»

Συγγνώμη ζήτησε ο 69χρονος που σκότωσε τον γαμπρό του στην Αγία Βαρβάρα κατά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή. Για 4 ώρες περιέγραφε πώς ξεκίνησε ο καυγάς που κατέληξε στο φονικό το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου.

«Ζητώ συγγνώμη από τα εγγόνια μου που τους στέρησα τον πατέρα τους. Αν γυρνούσα τον χρόνο δε θα το έκανα» φέρεται να είπε ο 69χρονος στην απολογία του, σύμφωνα με το Star.

«Την ημέρα που έγινε το φονικό έπινα καφέ στο μπαλκόνι του σπιτιού, στο ισόγειο. Τσακωθήκαμε φραστικά με τον γαμπρό μου, την ώρα που έμπαινε στο σπίτι. Μου είπε “θα σε αφανίσω,, σε έχω λιώσει, είσαι πεθαμένος”. Στο βάθος του σπιτιού ήταν η γυναίκα μου, τακτοποιούσε τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ. Θόλωσα και πήγα πήρα την καραμπίνα από το ντουλάπι και τον πυροβόλησα τρεις φορές. Η καραμπίνα είναι δίκαννη. Έριξα δύο φορές, ξαναγέμισα και έριξα άλλη μία» περιέγραψε.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα»

Ο 69χρονος ισχυρίστηκε ότι το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο και ότι την καραμπίνα την έφερε από το χωριό, για να μην του την κλέψουν.

«Ο ... είχε περίεργη συμπεριφορά προς τα παιδιά, τα θώπευε. Βλέπαμε και τα εγγόνια μας να φοβούνται τον πατέρα τους», φέρεται να υποστήριξε.


Η κηδεία του άτυχου γιατρού θα γίνει την Παρασκευή 

«Δεν προέτρεψα το σύζυγο μου στο φονικό, είμαι αθώα. Δεν έχω κάνει τίποτα εγώ. Εκείνη την ώρα γύριζα από τα ψώνια που έκανα στο σούπερ μάρκετ. Δεν τον παρότρυνα να κάνει τη δολοφονία. Απλώς τον συνόδεψα μέχρι το αστυνομικό τμήμα, όπου τον συνέλαβαν στα μισά της διαδρομής» εμφανίζεται να ισχυρίστηκε η σύζυγος του 69χρονου η οποία στη δίωρη απολογία της κατά πληροφορίες αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις που είχαν με τον γαμπρό τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ