«Δημοκράτες»: Το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου - «Για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας» (βίντεο)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας για τα χαρακτηριστικά του νέου του κόμματος «Δημοκράτες» είπε ότι είναι πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό

O Ανδρέας Λοβέρδος όπως είχε προαναγγέλλει ανακοίνωση την ίδρυσή του κόμματός του. Μέσω social media ανακοίνωσε το όνομα, την κατεύθυνσή τους, αλλά και ότι πρώτος στόχος του είναι οι Ευρωεκλογές

«Δημοκράτες», λοιπόν το όνομα και όπως αναφέρει στο μήνυμά του «Με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική. Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη. Ξεκινάμε».

Οι «Δημοκράτες» όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα κόμμα, πατριωτικό, λαϊκό, πολιτικά φιλελεύθερο, μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, ψηφιακό, πολυσυλλεκτικό.

 «Είμαστε Έλληνες στην Ενωμένη Ευρώπη και θα δώσουμε κι εκεί όλες τις μάχες για την πατρίδα μας, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την Ευρώπη των πολιτών. Δεν ξεκινάμε από τον Έβρο τυχαία», δήλωσε ο πρώην υπουργός και βουλευτής εξηγώντας ότι: «Βρίσκομαι στα σύνορα για να στείλω μήνυμα από ένα μετερίζι που οι Έλληνες φυλάμε Θερμοπύλες, που αποκρούσαμε πρόσφατα το 2020 απόπειρα εισβολής. Ένα μήνυμα φεύγει από εδώ και πηγαίνει σε όλους τους Ευρωπαίους: μόνο ενωμένοι και ασφαλείς θα αγωνιστούμε για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθυνόμενος στις Ελληνίδες και τους Έλληνες με τον χαρακτηρισμό «συμπολίτες μου» τους κάλεσε να ξεκινήσουν την προσπάθεια «για την καλύτερη Ελλάδα που έχουμε μέσα μας», επισημαίνοντας με έμφαση στον λόγο του ότι «εμείς οι Δημοκράτες ξεκινάμε τον αγώνα με δυναμισμό, με μετριοπάθεια, με κοινή λογική».

Διαβάστε ακόμα: Α. Λοβέρδος: «Πράξη απελευθέρωσης η αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ - Θα αντιδικούσαμε αν έμενα» (βίντεο)

Το μπλε και το κόκκινο είναι τα χρώματα των Δημοκρατών. Σύμβολο τους είναι ένας μπλε και κόκκινος κύκλος που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο ζωής, ενότητας και πολλαπλότητας. Το όνομα «κλείδωσε» στις 7 Φεβρουαρίου και μάλιστα υπήρξε επικοινωνία του επιτελείου του κ. Λοβέρδου με άνθρωπο από το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος – όπως είχε ακουστεί- είχε στα άμεσα σχέδιά του να ξεκινήσει εσωκομματική συζήτηση για τη μετονομασία του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως σε Δημοκράτες. Είχε δε αποστείλει ερωτηματολόγιο στα στελέχη και στα μέλη που «άναψε φωτιές» και περιδίνηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ακόμα: Ανδρέας Λοβέρδος: Το "εμπρός" είναι σύνθημά μου - Θα κάνω κόμμα για τις ευρωεκλογές (βίντεο)

Η διαδικτυακή διεύθυνση του κόμματος είναι www.dimokrates.net, όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την πολιτική επικαιρότητα των Δημοκρατών, το καταστατικό και τη διακήρυξή τους, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στις κομματικές δραστηριότητες(υπάρχει φόρμα που μπορεί κανείς να συμπληρώσει και να δηλώσει εάν επιθυμεί να γίνει μέλος του κόμματος, εθελοντής ή και υποψήφιος Ευρωβουλευτής). 

Επιπροσθέτως στον διαδικτυακό τόπο www.dimokrates.net λειτουργεί το Δίκτυο «ΛΟΙΠΟΝ», ένα σύστημα συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική μέσω τομέων, αντικείμενο του οποίου θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής πάνω στα θέματα που θα εξετάζει.

Διαβάστε ακόμα: Ανδρέας Λοβέρδος: Παραιτείται από το ΠΑΣΟΚ - Η εμπιστευτική επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ