Κρήτη: Δασκάλα έδεσε 8χρονο στην καρέκλα με χαρτοταινία - Αυτός ήταν ο τρόπος για να... καθίσει φρόνιμα!

Ξεκίνησε έρευνα από τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου

Αδιανόητο περιστατικό κατήγγειλαν γονείς σε σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης.

Το περιστατικό συνέβη σε δημοτικό σχολείο του Μασταμπά και σύμφωνα με τη μητέρα του 8χρονου παιδιού που έκανε την καταγγελία, το έδεσε επειδή δεν ήταν... φρόνιμο.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στο Cretalive η μητέρα του παιδιού, η δασκάλα φέρεται να έδεσε το παιδί με χαρτοταινία στην καρέκλα, γιατί δεν ήταν φρόνιμο! Κρίνοντας, προφανώς, ότι έτσι θα υπάρξει «συμμόρφωση και μάθηση ορίων εντός τάξης» όπως φέρεται να είπε.

Το παιδάκι μίλησε για το περιστατικό, μετά από μέρες, στη μητέρα του, τυχαία, κι εκείνη ενημέρωσε την κοινωνική λειτουργό.

Η κοινωνική λειτουργός, ακολούθως, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε εξηγήσεις από το σχολείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το σχολείο φέρονται να υποστήριξαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι αλλά επειδή η κοινωνική λειτουργός επέμεινε, εξετάζουν και πάλι το θέμα.

Aπαντώντας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, επισήμανε στο Cretalive ότι ενημερώθηκε από το δημοσίευμα για το περιστατικό κι επικοινώνησε άμεσα, ενώ πριν δεν είχε καμία απολύτως γνώση του συμβάντος.

Ο κ. Μπελαδάκης τόνισε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη ωστόσο, όπως είπε, σε επικοινωνία που είχε με τη Διεύθυνση του σχολείου, ενημερώθηκε ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο και ότι επρόκειτο για θεατρικό δρώμενο.

Πρόσθεσε δε ότι άμεσα επιλήφθησαν του θέματος οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο ψυχολόγος του σχολείου, ενώ είχε ζητηθεί, κατά το παρελθόν, από  τη μητέρα να γίνει μία γενικότερη ενημέρωση, χωρίς αυτό να γίνει πράξη.

Να σημειωθεί πάντως ότι το παιδάκι ανέφερε το περιστατικό τυχαία, στη μητέρα του, περιγράφοντας ότι η δασκάλα του το έδεσε επειδή δεν καθόταν ήσυχο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ