Η Όλγα Κεφαλογιάννη φόρεσε ένα ανδρικό θαλασσί κοστούμι με θηλυκότητα - Το συνδύασε με ριγέ πουκάμισο & απλούς ασημένιους κρίκους

Δίνει πάντα τη δική ταυτότητα στα ρούχα!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αποτελεί πρότυπο που γυναίκας που συνδυάζει την καριέρα της με την οικογένεια.

Έχει μπει δυναμικά στον κόσμο της Πολιτικής ενώ στέκεται ισάξια δίπλα στους άντρες.

Φυσικά, δεν ξεχνάει το ρόλο της ως μαμά (έχει δύο δίδυμα παιδάκια) και ως σύζυγος (του συνθέτη Μίνωα Μάτσα).

Μεταξύ άλλων έχει και καταπληκτικό γούστο στη μόδα και κάθε της εμφάνιση μας εντυπωσιάζει και μας δίνει inspiration να δημιουργήσουμε παρόμοια σύνολα!

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα της γυναίκας η Υπουργός Τουρισμός παραχώρησε συνέντευξη στον Αντώνη Κυριαζάνο για το περιοδικό madame figaro. 

Φωτογραφήθηκε επίσης με ένα άκρως σικ και μίνιμαλ look που αποτελεί έμπνευση για ένα τέλειο office outfit.

Διαβάστε ακόμη: Η Νατάσα Παζαΐτη αγκαζέ με τον σύζυγο της, Κώστα Καραμανλή - Μαζί τους και η Όλγα Κεφαλογιάννη με υπέροχο floral φόρεμα (φωτό)

Επέλεξε, λοιπόν θαλασσί ανδρόγυνο κοστούμι σε φαρδιά γραμμή.

Όλγα Κεφαλογιάννη

Το ανέδειξε ωστόσο με τον πιο θηλυκό τρόπο φορώντας ριγέ πουκάμισο από μέσα και απλούς ασημένιους κρίκους.

Τα μαλλιά έπεφταν απαλά προς τη μία πλευρά σε ελαφριές μπούκλες.

Όσον αφορά το μακιγιάζ της ήταν ελαφρύ με nude αποχρώσεις.

Διαβάστε ακόμη: Η Όλγα Κεφαλογιάννη μαζί με τα διδυμάκια της "τρύπωσαν" στις πρόβες του Μίνωα Μάτσα - Περήφανα χαζεύουν τον μπαμπά τους! (φωτό)

Η Όλγα Κεφαλογιάννη αγαπάει τα κοστούμια και προσαρμόζει κάθε φορά το δικό της στιλ δίνοντας χαρακτήρα στα ρούχα.

Αποπνέει μία φινέτσα και παράλληλα εμπνέει με το γούστο της στη μόδα χιλιάδες γυναίκες.

"Θα έπρεπε να μην τίθεται θέμα φύλου εφόσον ένας άνθρωπος είναι άξιος" | Η Όλγα Κεφαλογιάννη στη Madame Figaro

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της Υπουργού Τουρισμού

Θεωρείτε ότι έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουμε σχετικά με τη θέση των γυναικών στην κοινωνία; Ποιες είναι οι δομικές / κοινωνικές διεργασίες που θα φέρουν και στην πράξη την απομάκρυνση από τα στερεότυπα που μας κρατάνε πίσω;

Ο αγώνας των γυναικών για ισότητα είναι διαρκής. Τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλα, όμως δεν είναι αρκετά. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μπροστά μας. Έχω πει και στο παρελθόν ότι οι έμφυλες ανισότητες, που έχουν ως αιτία τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, δεν πλήττουν μόνο τις γυναίκες αλλά το σύνολο της κοινωνίας και αυτό είναι σημαντικό να κατανοήσουμε. Αναφορικά με τις διεργασίες, οφείλουμε ως κοινωνία να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες, να κατανοήσουμε τις ανάγκες των εργαζόμενων γυναικών, να στηρίξουμε ως πολιτεία την ισότητα, ακριβώς όπως το λέτε, μακριά από πατριαρχικά στερεότυπα που έχουμε δει σε τι σκοτεινά μονοπάτια οδηγούν, και αναφέρομαι στις γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών.

Δραστηριοποιείστε στην πολιτική που μέχρι πρόσφατα ήταν ένα πεδίο καθαρά ανδρικό. Τι ισχύει σήμερα για αυτόν τον χώρο; Έχουν επέλθει αλλαγές;

Προφανώς έχουν επέλθει αλλαγές. Χρόνο με τον χρόνο μπορούμε και ανεβαίνουμε ένα σκαλί ακόμα. Πλέον, έχουμε 69 γυναίκες στη Βουλή και αρκετές υπουργούς, αναπληρώτριες υπουργούς και υφυπουργούς που εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες. Ευελπιστούμε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί. Άρα, από τη μια μεριά είναι μια πρόοδος, από την άλλη δεν εφησυχάζουμε, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα. Η εκπροσώπηση πρέπει να ενισχυθεί, πρέπει να βλέπουμε ακόμα περισσότερες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης. Να προσθέσω και κάτι απόλυτα σχετικό με την ενδυνάμωση των γυναικών στην πολιτική. Από τις 19 έως τις 21 Μαρτίου η Αθήνα θα φιλοξενήσει το Women Political Leaders Athens Summit, μια Σύνοδο παγκόσμιας εμβέλειας με καλεσμένες γυναίκες προέδρους, πρωθυπουργούς και άλλες αξιωματούχους. Είναι κομβική η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης με το Υπουργείο Τουρισμού να είναι βασικός διοργανωτής μαζί με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, σε συνεργασία με το δίκτυο WPL.

Θεωρείτε ότι η ποσόστωση είναι σωστό μέτρο για την συμμετοχή των γυναικών σε ένα πολιτικό κόμμα. Εσείς τι θα προτείνατε;

Περισσότερο από την ποσόστωση χρειαζόμαστε ενδυνάμωση ώστε οι γυναίκες να εκφέρουν πολιτικό λόγο και να συμμετέχουν στα κοινά. Πρέπει να δούμε εμπεριστατωμένα ποιοι είναι οι λόγοι που δυσχεραίνουν ή αποτρέπουν τις γυναίκες να συμμετέχουν στις δημοκρατικές διαδικασίες, πέραν του δικαιώματος της ψήφου. Δεν θα μας λύσουν τα προβλήματα οι ποσοστώσεις αν δεν δώσουμε κίνητρα, αν δεν σπάσουμε βαθιά στερεότυπα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία. Δεν μου αρέσει να επαναπαυόμαστε σε μέτρα όπως οι ποσοστώσεις.

Θα βλέπατε ως πρωθυπουργό μια γυναίκα; Θα την "άντεχε" το σύστημα; Και πιο σωστά, θα την άφηνε να φτάσει μέχρι ψηλά;

Φυσικά και θα έβλεπα. Θα έπρεπε να μην τίθεται θέμα φύλου εφόσον ένας άνθρωπος είναι άξιος και μπορεί να ηγηθεί μιας χώρας από τον πρωθυπουργικό θώκο.

Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι για μια γυναικά πολιτικό να είναι και γυναίκα, και μητέρα και σωστή πολιτικός; Μπορεί να είναι συνεπής σε όλα;

Αναμφίβολα, οι γυναίκες πλέον έχουμε πολλαπλούς ρόλους στους οποίους οφείλουμε να ανταποκριθούμε. Το να συνδυαστούν αυτοί οι ρόλοι είναι ένα "στοίχημα" που χρειάζεται αντοχή αλλά και υποστήριξη καθώς δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι σύγχρονες γυναίκες πρέπει να βρουν εκ νέου τις ισορροπίες τους, και καθώς πατάμε πιο δυναμικά στα πόδια μας, λαμβάνουν δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με τη μητρότητα ή το επαγγελματικό τους μέλλον.

Τι θα απαντούσατε στην ερώτηση που έθεσε το ΕΜΣΤ μέσω  των εκθέσεών του, "Και αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;"

Είναι μια καλή ιδέα! Θα σας πω, όμως ότι, συν τω χρόνω, βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας, σε πρωθυπουργικούς και προεδρικούς θώκους σε όλο τον κόσμο, με αξιόλογα αποτελέσματα. Σας ανέφερα προηγουμένως το Women Political Leaders Athens Summit, μια Σύνοδο Κορυφής που δίνει τις κατάλληλες απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Είστε υπουργός τουρισμού και όχι για πρώτη φορά. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για αυτό το υπουργείο;

Από την προηγούμενη θητεία μου κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι του τουρισμού. Τότε είχαμε ανοίξει έναν μεγάλο κύκλο ανάπτυξης, μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, με τον τουρισμό να λειτουργεί ως μια πρώτη και εξαιρετικά σημαντική ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα των μνημονίων.  Αυτός ο δεκαετής κύκλος ολοκληρώνεται. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε πρέπει να αλλάξουμε τώρα. Να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά. Και αυτό κάνουμε τώρα, σε μια σημαντική και επιτυχημένη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Ανοίγουμε λοιπόν ένα νέο κύκλο ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά, με σεβασμό στον άνθρωπο, στις τοπικές κοινωνίες, στο μέτρο και στην ισορροπία. Δεν επαναπαυόμαστε στις επιτυχίες. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού.

Πώς επιλέγετε τους/τις συνεργάτες σας; Θέλετε να τηρείτε και κάποιο μοίρασμα (ποσόστωση) ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες;

Συνεργάζομαι εξίσου καλά με γυναίκες και άνδρες. Αυτό που επιδιώκω είναι να έχουν οξυδέρκεια, να εργάζονται με πνεύμα συνεργασίας και να αγαπάνε αυτό που κάνουν. Οι απαιτήσεις είναι πολλές και χρειάζονται γερά νεύρα και αντοχές.

Το ότι είστε γυναίκα που σας βοήθησε και που σας εμπόδισε στην πολιτική σας διαδρομή.

Αντιμετώπισα αρκετά προβλήματα στο ξεκίνημα της καριέρας μου στη δικηγορία, αλλά και στα πρώτα μου βήματα στην πολιτική. Με τον καιρό και με σκληρή δουλειά κατάφερα να αφήσω πίσω τα στερεότυπα περί φύλου και να μην το αφήνω να επηρεάζει εμένα ή τους συνεργάτες και τους συνομιλητές μου. Για το δύσκολο ξεκίνημα, να σας πω ότι θεωρώ ότι αν ήμουν άντρας δεν θα έβρισκα τόσα εμπόδια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις κοινωνικές επιστήμες που μελετούν τα ζητήματα φύλου υπάρχει ο χαρακτηριστικός όρος "γυάλινο ταβάνι".

Ανήκετε σε μια πολιτική οικογένεια. Ποια στάση κράτησε όταν αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Η οικογένειά μου με στήριξε σε αυτή την απόφαση. Από την πρώτη στιγμή που ήμουν υποψήφια στο Νομό Ρεθύμνου, αλλά και μετέπειτα στην Ά Αθήνας. Το να ανήκεις σε μια πολιτική οικογένεια δημιουργεί υποχρεώσεις και δυσκολίες, καθώς μπορεί μια πόρτα να ανοίγει, αλλά μετά η διαδρομή στην πολιτική μόνο εύκολη δεν είναι, πολύ συχνά ακριβώς λόγω της ίδιας αυτής ιδιότητας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ