Πρίγκιπας Αλβέρτος: Ο ζωηρός μοναχογιός του Μονακό με την πολυτάραχη προσωπική ζωή & τα 2 εξώγαμα - Ο έρωτας με την πρωταθλήτρια, η κατάθλιψη της Πριγκίπισσας Σαρλίν (φωτό & βίντεο)

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' είναι ο γιος του αείμνηστου πρίγκιπα Ρενιέ και της υπέροχης Γκρέις Κέλι... 

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό γίνεται σήμερα 66 ετών.

Ο Αλβέρτος Β΄ είναι ο μονάρχης του Πριγκιπάτου του Μονακό, με τον τίτλο Πρίγκιπας του Μονακό και επικεφαλής του Οίκου των Γκριμάλντι. 

Είναι ο γιος του Πρίγκιπα Ρενιέ Γ΄ του Μονακό και της διάσημης Αμερικανίδας ηθοποιού Γκρέις Κέλι.

Η οικογένεια Γκριμάλντι, η οποία κυβερνά το Μονακό εδώ και οκτώ αιώνες, είναι η μακροβιότερη βασιλική οικογένεια της Ευρώπης.

Ο Αλβέρτος Β' ανέβηκε στο θρόνο τον Απρίλιο του 2005, μετά το θάνατο του πατέρα του πρίγκιπα Ρενιέ.

Στις 7 Μαρτίου 2005 ο πατέρας του Αλβέρτου, ο Πρίγκιπας Ρενιέ Γ΄ του Μονακό εισήχθη σε νοσοκομείο του πριγκιπάτου. Ο Πρίγκιπας αντιμετώπιζε προβλήματα στο αναπνευστικό, στα νεφρά και στην καρδιά. Στις 31 Μαρτίου 2005 το Παλάτι του Μονακό ανακοίνωσε ότι ο Διάδοχος Αλβέρτος θα αναλάμβανε τα καθήκοντα του πατέρα του ως αντιβασιλέας, εξαιτίας της αδυναμίας του πατέρα του. Ο Αλβέρτος πέρασε την πρώτη ημέρα της αντιβασιλείας φροντίζοντας τον 81 χρονο πατέρα του, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν ο μακροβιότερος Ευρωπαίος μονάρχης και ο τρίτος μακροβιότερος μονάρχης του κόσμου.

Τον Ιούλιο του 2011 ο Πρίγκιπας Αλβέρτος παντρεύτηκε τη Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια της κολύμβησης Σαρλίν Γουίτστοκ.

Με την πριγκίπισσα Σαρλίν έχει δύο 10χρονα δίδυμα παιδιά, τον πρίγκιπα Ζακ και την πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

Είναι ένας από τους πιο πλούσιους μονάρχες του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Κατέχει ακίνητα τόσο στο Μονακό, όσο και στη Γαλλία, ενώ, μολονότι δεν του ανήκει το Πριγκιπικό Παλάτι του Μονακό, διαθέτει μετοχές της Εταιρείας Θαλασσίων Λουτρών, η οποία διαχειρίζεται τα καζίνο του Μονακό και άλλα ψυχαγωγικά ακίνητα στο πριγκιπάτο.

Πριν από το γάμο του Αλβέρτου, υπήρξε πολλή συζήτηση για την συνεχόμενη εργένικη ζωή του. 

Παρά το γεγονός ότι είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα η έξοδός του με γνωστά μοντέλα και ηθοποιούς, η απροθυμία του να παντρευτεί έδινε αφορμή για φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος. 

Ο ίδιος όμως είχε διαψεύσει τα σενάρια περί ομοφυλοφιλίας.

Ο άτακτος και ζωηρός Πρίγκιπας έχει 2 εξώγαμα παιδιά

H μία σήμερα είναι 32 και ο μικρός 21.

Τζάζμιν Γκρέις Γκριμάλντι

Το 1992 μια γυναίκα από την Καλιφόρνια, η Ταμάρα Ρότολο, κατέθεσε μήνυση κατά του Αλβέρτου, ισχυριζόμενη ότι ήταν ο πατέρας της κόρης της, την οποία είχε ονομάσει Τζάζμιν Γκρέις Γκριμάλντι. Η υπόθεση, η οποία πήγε σε δίκη το 1993, τελικά απορρίφθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Καλιφόρνιας, καθώς αποφάνθηκε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για ακρόαση του Πρίγκιπα στη δίκη.

Στις 31 Μαΐου 2006 μετά από τεστ DNA επιβεβαιώθηκε ότι ο Αλβέρτος ήταν ο πατέρας της Τζάζμιν. Έπειτα, ο δικηγόρος του Πρίγκιπα ανακοίνωσε ότι ο Αλβέρτος αναγνώριζε την κόρη του και ότι της παρεχόταν πρόσκληση για σπουδές και διαμονή της στο Μονακό.

Αλεξάντρ Κοστ

Τον Μάιο του 2005, η Αφρικανή Νικόλ Κοστ, πρώην αεροσυνοδός της Air France, ισχυρίστηκε ότι ο γιος της Αλεξάντρ Κοστ είναι παιδί του Πρίγκιπα Αλβέρτου, κάτι που σύμφωνα με την Κοστ γνώριζε ο Πρίγκιπας.

Στις 6 Ιουλίου 2005, λίγες ημέρες πριν την ενθρόνισή του στις 12 Ιουλίου, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος επιβεβαίωσε μέσω του δικηγόρου του ότι ο Αλεξάντρ Κοστ ήταν βιολογικό του παιδί.

Ο Αλβέρτος με την σύζυγό του Σαρλίν 

Διαβάστε ακόμα: Οι φήμες για το διαζύγιο του πρίγκιπα Αλβέρτου και της πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό – Έσπασαν τη σιωπή τους

Ο Αλβέρτος παντρεύτηκε στις 1 Ιουλίου 2011 την Νοτιοαφρικανή πρωταθλήτρια της κολυμβητής Σαρλίν Γουίτστοκ. 

Στις 30 Μαΐου 2014 ανακοινώθηκε από το Παλάτι του Μονακό ότι η Πριγκίπισσα Σαρλίν ήταν έγκυος, με το ζευγάρι αργότερα να ανακοινώνει ότι αναμένονται δίδυμα. 

Η γέννησή τους πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο του Μονακό Πριγκίπισσα Γκρέις. Ο μικρός Ζακ με την γέννησή του έχει λάβει τον τίτλο του Διαδόχου του πριγκιπάτου

Η κατάθλιψη της Πριγκίπισσας Σαρλίν

Η 46χρονη πρώην πρωταθλήτρια της κολύμβησης νοσηλευόταν σε ελβετική κλινική από τον Νοέμβριο του 2021 ως τις αρχές του Μαρτίου του 2022. 

Στις αρχές Νοεμβρίου, η πριγκίπισσα, η οποία υπέφερε «εξάντληση, τόσο συναισθηματική όσο και σωματική», μπήκε, εθελοντικά για θεραπεία, σε κλινικής έξω από το Μονακό.  Όπως είχε πει στο αμερικανικό μέσο PEOPLE, ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν η προσωπική της απόφαση που υποστηρίχθηκε από τα μέλη της οικογένειας.

«Είχε ήδη πάρει την απόφασή της και θέλαμε μόνο να το επιβεβαιώσει μπροστά μας. Ήθελε αυτό. Ήξερε ήδη ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να πάει να ξεκουραστεί και να λάβει μια πραγματική θεραπεία με ιατρικό πλαίσιο» είχε πει ο γιος της Grace Kelly για την σύζυγό του.

images by instagram

Η επιστροφή της Σαρλίν ήταν το τελευταίο βήμα σε μια δεκάμηνη οδύσσεια που πέρασε με την κατάθλιψη. Αρρώστησε για πρώτη φορά ενώ βρισκόταν στη Νότια Αφρική τον Μάιο του 2021. Θα ήταν μια σύντομη δεκαήμερη επίσκεψη στην πατρίδα της, ωστόσο, οι επιπλοκές από μια προηγούμενη επέμβαση την καθήλωσαν για έξι μήνες.

Διαβάστε ακόμα: Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό ξανά στην νότια Αφρική - Θα την συνοδεύσει ο πρίγκιπας Αλβέρτος στην πατρίδα της - Η τραυματική ανάμνηση

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ