Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: «Προκλητική» η πρόταση της εισαγγελέως λέει ο Απόστολος Λύτρας - Τι αναφέρει ο δικηγόρος της μητέρας (βίντεο)

Η πρόταση της εισαγγελέως θα ανατραπεί πιστεύει ο συνήγορος της μητέρας, αντιδράσεις για τη δήλωση της συνηγόρου κατηγορουμένου για το «δυστυχώς, το κορίτσι είχε επιλέξει μια στάση ζωής, για να επιβιώσει»

Προκλητική χαρακτήρισε την εισαγγελική πρόταση για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό ο συνήγορος της μητέρας της, Απόστολος Λύτρας, το πρωί της Πέμπτης, 14/3, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε πως αυτή ήταν μία μη αναμενόμενη από την πλευρά του εισαγγελική πρόταση, ενώ τόνισε πως θεωρεί ότι το δικαστήριο δεν θα έχει την ίδια άποψη με την εισαγγελέα.

Ο κ. Λύτρας αιτιολόγησε το μη αναμενόμενο της προτάσεως της εισαγγελέως, λέγοντας πως κατά τη διάρκεια της δίκης είπε πολλές φορές ότι πιστεύει το θύμα. «[…] ειδικά όταν η εισαγγελέας ανέφερε πολλές φορές ότι πιστεύει την 12χρονη», είπε μάλλον απορημένος.

«Το κατέθεσαν ψυχολόγοι, ψυχίατρος που την παρακολουθεί, ότι λέει την αλήθεια. Η εισαγγελέας δεν αιτιολόγησε. Ουσιαστικά λέει πως η 12χρονη λέει ψέματα για τον βιασμό. Για αυτό είναι μια προκλητική πρόταση, η οποία πιστεύω πως θα ανατραπεί. Δεν είναι δυνατόν τόσοι άνθρωποι που δεν γνωρίζονται με τη μητέρα να είναι υπέρ της στο δικαστήριο», δήλωσε εν συνεχεία, παραδεχόμενος, ωστόσο, πως είναι δεδομένο ότι υπήρχε παραμέληση ανηλίκου από τη μητέρα.

Διαβάστε ακόμα: Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου - Αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό της (βίντεο)

«Υπάρχει μήνυμα του βασικού κατηγορούμενου, που λέει στη 12χρονη: “Φέρε μου τα μισά χρήματα”, για το οποίο η εισαγγελέας είπε πως της το είπε χάριν αστεϊσμού» υπογράμμισε.

Αναφορικά με την εισαγγελική πρόταση για τη μητέρα, της οποίας είναι συνήγορος, δήλωσε πως υπάρχουν εισαγγελείς και μία δικαστής, οι οποίοι έχουν διαφορετική άποψη.

Διαβάστε ακόμα: Κολωνός: Αγανάκτηση από την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωση του κατηγορουμένου στο βιασμό της 12χρονης - Τι γράφουν οι χρήστες στο twitter (βίντεο)

«Από την πλευρά του βασικού κατηγορούμενου, πιστεύουν ότι η μητέρα δεν γνώριζε τι γίνεται με τον ίδιο» σημείωσε.


Κλείνοντας, σχετικά με την κατηγορία βιασμού, για την οποία η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαχθεί ο βασικός κατηγορούμενος, τόνισε πως πράγματι «πρέπει να υπάρχει βία ή απειλή για βία. Η 12χρονη, όμως, έχει δηλώσει πως με απειλή έκανε τις πράξεις. Της έδειξε όπλα και την απείλησε. Τα όπλα αυτά βρέθηκαν στην έρευνα της αστυνομίας».

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση 12χρονης στον Κολωνό: Ένοχη για διακεκριμένη μαστροπεία η μητέρα του - Αθώος ο Ηλία Μίχος για τον βιασμό, προτείνει η εισαγγελέας (βίντεο)

«Δυστυχώς, το κορίτσι είχε επιλέξει μια στάση ζωής, για να επιβιώσει»

Αντιδράσεις προκάλεσαν το πρωί της Πέμπτης οι προκλητικές δηλώσεις της δικηγόρου ορισμένων εκ των 26 κατηγορουμένων στη δίκη για την 12χρονη στον Κολωνό. Οι απόψεις της Βάσως Πανταζή ακούστηκαν στον απόηχο της απαλλακτικής πρότασης της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο όσον αφορά τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας.

Όπως υποστήριξε η κυρία Πανταζή συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων,  μιλώντας στο ΟΡΕΝ, «δυστυχώς το κοριτσάκι είχε επιλέξει μια συγκεκριμένη στάση ζωής, για να επιβιώσει». Με το που τελείωσε την τοποθέτησή της, οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν έντονα στα λεγόμενά της, με την ίδια να τους απαντά με ερώτηση: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία;».

Συγκεκριμένα, η κυρία Πανταζή ξεκίνησε την τοποθέτησή της λέγοντας: «Μη βάζουμε την έλλειψη βίας σε αντιδιαστολή με τη συγκατάθεση και συναίνεση. Συναίνεση δεν μπορεί να δώσει ένα ανήλικο, αλλά υπάρχει αδίκημα. Τι σημαίνει π.χ. ότι οι εντολείς μου κατηγορούνται για συνεύρευση έναντι αμοιβής; Σημαίνει ότι δεν τη χτύπησαν, αλλά της έδωσαν χρήματα. Προκύπτει, δυστυχώς, ότι είχε επιλέξει (η 12χρονη) μια συγκεκριμένη στάση ζωής, για να επιβιώσει. Είναι τραγωδία για όλους μας» ανέφερε η δικηγόρος.

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν, η ίδια τους ρώτησε: «Μα δεν το ξέρετε ότι ήταν εκδιδόμενη από τη δικογραφία; Δυστυχώς, είναι τραγωδία και φταίμε όλοι μας».



Όσον αφορά, δε, την πρόταση της εισαγγελέως της δίκης, η δικηγόρος είπε ότι «μπορεί να αρέσει ή να μην αρέσει, ήταν, όμως, εμπεριστατωμένη και δικαιολογημένη πρόταση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ