Το Twitter γράφει για τη συνέντευξη Κασσελάκη σε Τζίμα-Πρετεντέρη: «Ήταν αυτοκτονική» - «Δεν ήξερε ήταν απόδημος το 15-19» - «Ήταν επιθετικοί απέναντί του»

Χιλιάδες τα σχόλια στα social media για τη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη

Η συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στο MEGA άναψε φωτιές στο twitter με δεκάδες σχόλια τις ερωτήσεις, αλλά ακαι για τις απαντήσεις που έδωσε

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άνετος με αυτοπεποίθηση, αποκήρυξε την τετραετία 2015-2019, χαρακτήρισε τον νόμο του 2016 για τις εταιρίες λανθασμένο, αποκάλυψε πως συναντήθηκε αμέσως μετά το συνέδριο με τον Αλέξη Τσίπρα, τον πρώην πρόεδρο που τον διαβεβαίωσε ότι δεν θα τον αμφισβητήσει μετά τις ευρωεκλογές, καθώς δεν είναι "υπονομευτής" του και είπε ότι ήρθε η ώρα το κόμμα να ανανεωθεί με νέα πρόσωπα, υπογραμμίζοντας ότι Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης χαίρουν της εμπιστοσύνης του.

Θα πληρώσω το πρόστιμο

Με ύφος χαμογελαστό, αρκετό εκνευρισμό κάποιες φορές, από τις ερωτήσεις της Ράνιας Τζίμα και του Γιάννη Πρετεντέρη ο οποίος εκφραζόταν από τις κινήσεις των χεριών και του σώματός του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στις εταιρίες τους είπε ότι δεν έχει πλέον καμία εκκρεμότητα με τις εταιρίες που είχε ως επιχειρηματίας στην Αμερική, αλλά είναι έτοιμος να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη και να πληρώσει πρόστιμο, εάν έχει κάνει λάθος.

Κόβει τις γέφυρες με Τσίπρα, προσωπική η κόντρα με Μητσοτάκη

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε μετά από ημέρες στη Νέα Δημοκρατία που έθετε απανωτά ερωτήματα για το εάν έχει μεταβιβάσει τις μετοχές των εταιριών του, ακολουθώντας τον νόμο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε νομοθετήσει. Θέλησε δε να ξεκαθαρίσει στους πολίτες ότι -παρά τον πόλεμο που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου- δεν είναι φοροφυγάς και δεν τον ενδιαφέρει το politically correct στυλ, αφού δεν ασπάζεται τα υποδείγματα των επαγγελματιών πολιτικών.

"Ο ελληνικός λαός που έχει βαρεθεί ξέρει ποιος είναι καθαρός" είπε δηκτικά, επιμένοντας στο θέμα του "πόθεν" και όχι του "έσχες" για τους πολιτικούς. "Κάποια στιγμή πρέπει να ξυπνήσουμε. Ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη; Ο κ. Μητσοτάκης που πήρε αποζημιώσεις για τις ελιές του, πότε είχε δανείσει το κόμμα του; Χαλάω την πιάτσα; Είμαι νομοταγής πολίτης και Έλληνας πολίτης, γνωρίζει και το έσχες και το πόθεν μου. Η ερώτηση είναι γνωρίζει ο κόσμος το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη; Τα 40 σπίτια από που έχουν προκύψει;


"Έχω λιώσει τα παπούτσια μου γυρίζοντας την Ελλάδα"

Στις αιτιάσεις ότι λείπει συχνά από το γραφείο του, απάντησε μάλλον ενοχλημένος ότι δεν είναι του "φεύγα" αλλά παρών και το έχει αποδείξει λιώνοντας τα παπούτσια του για να γυρίσει όλη την Ελλάδα.

Aνέλυσε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ξέρει περισσότερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κωστή Χατζηδάκη (γιατί έχει κλείσει ισολογισμούς) λέγοντας ότι τα μέτρα που προτείνει για την φορολογία θα φέρουν ανάπτυξη και πάταξη της φοροδιαφυγής.

Για τη Νέα Δημοκρατία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην δίνει σαφείς απαντήσεις για θέματα διαφάνειας, όσο για το πρόγραμμα που παρουσίασε το ταυτίζουν με το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για ευχολόγιο και monopoly.

Το βέβαιο είναι ότι Μητσοτάκης και Κασσελάκης θα μονομαχήσουν πολλές φορές ακόμη μέχρι τις ευρωεκλογές, γιατί το διακύβευμα δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό και εθνικό. Και το αποτέλεσμα της ευρω-κάλπης θα στείλει μηνύματα τόσο στην Πειραιώς όσο και στην Κουμουνδούρου.


Και εδώ αρχίζουν τα σχόλια του twitter...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ